Directorul Institutului de Cercetari Alementare din Bucuresti prof. doc. Gheorghe Mencinicopschi a adus publicitatii o inovatoare dieta naturala care ne ajuta sa slabim cu cirese si capsuni, dar ne arata in cele ce urmeaza si celelalte beneficii ale acestor fructe.
Cireşele au ca beneficii bogatiai in vitaminele A si B, calciu, fier si magneziu. De aici efectul vitaminizant asupra organismului.
“E ideal să mâncaţi cel puţin 500 de grame în fiecare zi. Cireşele de mai întăresc sistemul imunitar şi încetinesc procesul de îmbătrânire”, adauga profesorul.
Ciresele sunt sarace in calorii avand aproximativ 50 de calorii la 100 de grame, si din cauza aceasta sunt ideale pentru a tine o cura naturista foarte sanatoasa. Totodata au un continut bogat si de vitamina C si antioxidanti care au rolul scaderii drastice a colesterolului si in acelasi timp participa si la imbunatatirea circulatiei sangvina.
Ciresele au un rol depurativ. “Mai depurativ decât cireşele este ceaiul din codiţe de cireşe, benefic în afecţiunile rinichilor”, adaugă specialistul nostru.
Prin consumul de cirese poti dobandi si un aspect placut al pielii, de aceste fructe se poate bucura oricine deoarece nu au nici un fel de contraindicatii, dar trebuie consumate dupa spalare si proaspete.
Căpşunile, recomandate in special femeilor însărcinate
Prin proprietatile lor anticancerigene si antioxidante iese in evidenta inca odata rolul binefacator al acestor fructe asupra organismului. Acestea ca si ciresele trebuie consumate in fiecare zi dupa ce sunt spalate si in prealabil verificate daca sunt proaspete. Profesorul adauga ca nu este necesar sa adaugam zahar sau frisca daca dorim sa slabim cu ajutorul lor.
Capsunile contin vitaminele: C, E, B1, B2, B6, K, PP, totodata acidul folic facand parte din compozitia lor, din aceasta cauza sunt potrivite pentru femeile insarcinate. Sunt o importanta sursa de calciu si magneziu, fibre si fier usurand astfel procesul de digestie.
Cireşe si capşuni – rol anticancerigen
Mineralele si vitaminele din capsuni impiedica extinderea celulelor implicate in aparitia cancerului de esofag, astfel potrivit unui studiu recent avand peste 30 de persoane participante cu o varsta medie de peste 54 de ani, acestea prezentau leziuni precanceroase la nivelul esofagului, au consumat capsuni iar la sfarsitul studiului se observa ca la 29 dintre voluntari leziunile precanceroase s-au redus.
Să slăbim cu cireşe si capşuni, dar pe care le aleg?
In principal trebuie cumpărate cantităţi mici pe care sa le consumaţi in aceeaşi zi şi trebuie sa va asiguraţi ca sunt intregi, că au o culoare uniformă iar frunzele sunt verzi. Mărimea căpşunilor nu este foarte importantă, inclusiv cele mici pot fi delicioase şi zemoase.