Slabeşti mai uşor, daca te concentrezi pe ce ai in farfurie

Acesta este cea mai simpla cura pentru a avea formele dorite, tot secretul ei consta in a sta concentrat numai asupra farfuriei din care servesti asta pentru a fi atent la mesajele pe care ti le transmite corpul tau prin care te anunta cand e satul – spun oamenii de stiinta.

Astfel trebuie sa renunti la orice activitate cand este timpul mesei.

Dupa studiile efectuate de Universitatea de la Harvard si de Bristol din Marea Britanie, concluziile aceste diete care consta in mancatul constient reprezinta un nou pas in nutritie, astfel persoanele care stateau concentrate doar asupra mancarii in timpul mesei si tineau orice fel de dieta au slabit mai mult decat ceilalti participanti, asta deoarece se pare ca alaturi de rapiditatea cu care mancam, sa fim distrasi in timpul mesei reprezinta un rol important in lupta cu kilogramele.

O persoana care ia masa la servici, in fata calculatorului, tot timpul are tendinta sa manance mai mult decat este nevoie, pentru ca daca este distrasa cu alta activitate (verificarea e-mailu-lui, se joaca) nu mai este atenta la mesajele transmise de creier cum ca a mancat cat este nevoie. Pe langa aceste procesul de digestie implica o serie de schimburi hormonale intre intestin si sistemul nervos, iar creierul constata in 20 de minute daca persoana a mancat suficient. De aceea in timpul mesei este util sa fim atenti doar la farfurie nu la televizor, ziar, telefon mobil. Mancand constient, adauga cercetatorii, nu numai ca slabim, dar invatam si sa ne bucuram mai mult de mese si de gustul mancarii.

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *