Inelul gastric

Cei supraponderali se supun unor ricuri de aparitie a bolilor precum cardiopatiile si hipertensiunea. Acestea sunt intalnite in special la persoanele care au peste 100 de kilograme si o inaltime care nu depaseste 1,60.

In timp vei observa ca nimic nu mai are efect asupra acestor kilograme, nici dietele, nici pastilele de slabit, si iti vei da seama ca singura solutie ramane – inelul si balonul gastric.

O persoana spera cu ajutorul acestei inovatii sa scape de cel putin 30 de kilograme, balonul pe care medicii l-au implementat este tinut in stomac intre patru si sase luni.

Unul dintre medici preciza faptul ca: „Balonul ţine stomacul plin. Ceea ce nu lasă pacientul să se alimenteze (…) Şi se produce în acest fel o reducere a raportului caloric”.

Aceeasi metoda de functionare o are si inelul gastric.

Dupa sase ani de cand a aparut acest sistem in Romania, au beneficiat de acesta peste o mie de pacienti care au probleme cu supraponderalitatea si obezitatea. Un pericol insemnat ar fi ca, dupa eliminarea balonului, kilogramele se vor depune imediat inapoi.

Aceasta interventie nu este indicata persoanelor care au pancreatitacronica sau ciroza hepatica, dar pe langa acest fapt ceea ce nu ii face pe romani sa apleze la acest serviciu este pretul, deoarece: daca interventia si sederea in spital sunt gratuite, pretul unui inel gastric este de 1.300 de euro, iar un balon gastric costa in jur de 500 de euro.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *