Ai grija sa nu te ingrasi tinand post!

Deoarece ne apropiem de postul Craciunului, vom analiza ce este corect si ce nu in cadrul postului.

Postul este un bun mod de a te detoxifia si este binevenit oricand, spun specialistii. Dar trebuie sa urmati cateva sfaturi. Astfel trebuie sa evitati infometarea, trebuie sa fim atenti cum combinam alimentele, sa incercam sa avem un meniu cat mai diversificat, si nu in ultimul rand trebuie sa fim constienti atunci cand trece postul si urmeaza festinul de craciun, dupa ce toate interdictiile culinare au trecut.

Fiti atenti sa nu exagerati cu painea, pastele si cartofii!

In perioada postului avem tendinta de a pune kilograme in plus deoarece meniul se bazeaza in principal pe glucide ( cartofi, paine, orez, paste).  Astfel ar trebui ca consumam mai multe legume indiferent daca sunt crude sau gatite si fructe si sa renuntam treptat la pastele fainoase si dulciuri. Monica Macisanu, specialist in slabire a adaugat:  „Ar fi bine sa avem un regim alimentar echilibrat care sa contina atat proteine, lipide, cat si carbohidrati, variind proportiile in functie de particularitatile fiecarei persoane in parte: copil, varstnic, gravida, activitate fizica sau intelectuala intensa etc”.

O alta problema in perioada postului este restrictia alimentara si slabim mai mult decat trebuie. Astfel persoanelor subponderale le este recomandat un regim echilibrat si de la care sa nu iti mai fie foame, si sa nu duci lipsa de substantele necesare bunei functionari a organismului. Deci se poate manca bine si fara sa ne micsoram din ratia de alimente zilnice, spun cercetatorii in nutritie, care mai departe ne atentioneaza sa evitam postul negru sau pe cel hipocaloric daca dorim sa ne mentinem greutatea actuala.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *