Scortisoara, condimentul care te ajuta sa slabesti

Scortisoara, banalul condiment dupa cercetarile recente se pare ca poseda o serie de elemente benefice pentru sanatate. Pe langa faptul ca te poate ajuta sa slabesti, ceea ce reprezinta un punct important pentru sanatatea ta, ajuta si la prevenirea diabetului de tip 2 dar si abolilor cardiovasculare.

Acest condiment este cercetat de mai multi ani de specialisti, iar dupa studiile lor rezulta faptul ca daca adaugi o jumatate de lingurita zilnic in mancare te poti bucura de un metabolism accelerat.

Conform unui studiu publicat in iunie 2007 de Journal of Clinical Nutrition, cei care au adaugat scortisoara in mancare au scazut nivelul de zahar din sange, deoarece aceasta stimuleza eliberarea insulinei, si poate dobandi un puternic caracter antioxidant, totodata duce la o micsorare substantiala a depunerilor de pe artere.

 Astfel scortisoara previne degradarea celulara, reduce oboseala muschilor, dar te poate face si imun la o serie de boli cronice. O alta caracteristica a acestui condiment este faptul ca iti dispare senzatia de foame deoarece alimentele poposesc mai mult timp in stomac, astfel este ideal daca doresti sa incepi o cura pentru a scapa de kilogramele in plus.

Scortisoara o poti combina atat cu cerealele, cafeaua, ceaiul, dimineata, dar si cu fructe. O mai poti folosi si in retete ca in cazul marinarii pestelui sau a carnii de pui. Mai poate fi adaugata si peste inghetata, si la diferite placinte precum cea cu dovleac.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *