Cum se realizeaza terapia Schroth?

Terapia Schroth este considerata a fi cea mai buna metoda de tratare a scoliozelor aparute in cazul copiilor.

Avand in vedere faptul ca tara noastra se situeaza pe primele locuri in ceea ce priveste frecventa scoliozelor grave, tot mai multe persoane apeleaza la terapia Schroth.

Terapia-Schroth-1Scolioza este o boala grava, reprezentand o deviatie a coloanei vertebrale. Cel mai des, aceasta apare in cazul femeilor, in proportie de 80%.

Terapia Schroth este alcatuita dintr-o serie de exercitii fizice, care au drept scop stoparea deviatiei coloanei vertebrale.

Pe parcursul sedintelor de kinetoterapie, pacientii se afla in permanenta sub supravegherea unui cadru medical specializat.

Prin elongatia coloanei si prin derotarea vertebrelor se impiedica evolutia negativa a scoliozei.

Terapia Schroth se poate efectua incepand cu varsta de 8 ani, iar durata sedintelor va fi stabilita de medic dupa ce se va realiza o serie de analize, pentru a se observa tipul de scolioza si gradul de curbare al coloanei vertebrale.

In general, terapia Schroth este asociata si cu purtarea unui corset special, care are rolul de a mentine in permanenta o pozitie corecta a colonei.

Metoda Schroth este considerata a fi o tehnica tridimensionala ce poate fi utilizata si in hipercifoza sau hiperlordoza.

Printre avantajele oferite de terapia Schroth se numara eficienta foarte rapida a acesteia, invatarea imediata a exercitiilor de catre pacient si posibilitatea continuarii tratamentului chiar si la domiciliu.

Daca gradul de curbare al scoliozei dumneavostra depaseste 30 de grade, atunci tratamentul se va continua pe o perioada de timp mai lunga.

Terapia Schroth a fost inventata inca din anul 1921, cand Katharina Schroth, care era diagnosticata cu scolioza, a incercat sa isi vindece boala prin exercitii de respiratie si exercitii de contractie musculara.

Principalele obiective ale terapiei sunt: diminuarea scoliozei, dezvoltarea unei posturi corecte, cresterea capacitatii pulmonare, incetinirea durerilor, imbunatatirea aspectului fizic, inducerea unei stari de relaxare.

In prezent, terapia Schroth este cunoscuta la nivel international, fiind considerata cea mai buna cale de tratament nechirurgical a scoliozei.

Initial, se va face o examinare a coloanei vertebrale, dupa care este necesara efectuarea unei radiografii, care sa cuprinda intreaga coloana vertebrala.

In afara de exercitii fizice, terapia mai contine si diferite tehnici de mobilizare, precum si masaj terapeutic.

Masajele terapeutice sunt folosite pentru a detensiona muschii si pentru a stimula circulatia sangelui in organism. Totodata, acestea se realizeaza si pentru a ameliora durerile de spate.

Terapia Schroth se poate face atat la copiii aflati in plin proces de crestere, cat si la adulti, deoarece aceasta impiedica agravarea bolii.

Durata medie a sedintelor de kinetoterapie variaza intre 60 si 90 de minute, acestea realizandu-se chiar si de 5 ori pe saptamana in cazul scoliozelor grave.

Rezultatele apar dupa doar 3 luni de la inceperea terapiei Schroth, iar acestea depind foarte mult de perseverenta pacientilor.

Concluzionand, terapia Schroth este o solutie in cazul in care va confrunati adesea cu dureri de spate datorate scoliozei. Aceasta va va ajuta sa va recapatati pozitia normala a corpului, iar in acest mod veti putea participa la toate activitatile zilnice.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *