Ceaiul verde. Care sunt beneficiile bauturii

Ceaiul verde afirmă cercetătorii nutriţionişti conţine uleiuri esenţiale printre care: vitamina C, calciu si fier, alcaloizi si aminoacizi care pot oferi organismului multe beneficii, pot proteja in special inima, accelerează metabolismul si nu in ultimul rand elimină oboseala. Un alt beneficiu in ceea ce priveste ceaiul verde o reprezintă conţinutul de flavonoizi o categorie importantă de filonutrienţi, care sunt benefici pentru corp. Cea mai importantă cantitate de flavonoizi se regasteste astfel in ceaiul verde si cel alb. 

Prin consumul de flavonoizi se reduce drastic ricul apariţiilor de boli cardiovasculare, protejează inima şi vasele de sânge si sunt implicaţi totodată in prevenirea obezitaţii şi diabetului.

Un alt beneficiu al ceaiului verde ar fi că poate inlocui oricând cafeaua cu succes. Pe langă acest fapt intr-un studiu al Universitaţii din California s-a evidenţiat faptul că cofeina prezentă in cafea reidică nivelul colesterolului iar ceaiul verde poate reduce acest element nociv pentru organism.

Prin ceaiul verde se mareşte rata metabolismului, acest fapt fiind foarte important intr-o cură de slăbire, acest fapt reiese din studiile Universitaţii din Geneva (Elvetia). Aceştia au constatat ca ceaiul verde ajută la arderea caloriilor şi reduce eliberarea de carbohidraţi in corp, prevenind astfel creşterea nivelului de zahăr din sânge.

Mai mult, ceaiul verde poate reduce semnificativ riscul apariţiei cancerului esofagian cu până la 60%. Cercetătorii de la Universitatea din Purdue au concluzionat de curând că un compus al ceaiului verde încetineşte creşterea celulelor cancerigene în organism. De asemenea, băutura reduce eliberarea de carbohidraţi în organism, prevenind creşterea accentuată a nivelului de zahăr din sânge.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *