Totul despre invitatiile de botez

Venirea pe lume a unui bebelus este cel mai frumos moment din viata parintilor, ceea ce inseamna acest eveniment trebuie sarbatorit cum se cuvine.

Atunci cand incep pregatirile pentru botez, se impune alegerea unor invitatii potrivite, care sa reflecte in mod direct si tematica petrecerii.

Crestinarea celui mic se face chiar in primele luni de viata, deci nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru organizare.

De aceea, trebuie sa ne notam fiecare aspect in parte si sa verificam periodic progresele facute. Invitatiile de botez sunt foarte diverse, de la modele haioase, pana la modele cu diferite personaje din lumea basmelor.

Botezul are o mare semnificatie din punct de vedere religios, deci ne dorim ca toti apropiatii sa ne fie alaturi in acea zi.

Nici o persoana draga nu poate sa lipseasca de la prima petrecere a bebelusului, deci noi trebuie sa ne preocupam de lista de invitati, ca mai apoi, sa inmanam fiecaruia in parte invitatii de botez.

Sa nu uitam ca invitatiile au si o latura practica, deoarece acestea contin toate detaliile referitoare la ora, data si locatie. Ba mai mult, tot aici se noteaza si numarul de telefon la care invitatii isi pot confirma prezenta, dar si data limita pana la care se face asta.

Invitatiile fac parte si din codul bunelor maniere, deci sugereaza bunul simt si respectul celor ce le ofera.

Nu am putea pur si simplu sa transmitem vocal invitatilor toate informatiile referitoare la eveniment. Acestia ar uita anumite detalii si ar putea sa existe confuzii, referitoare la locatie sau data.

Petrecerile tematice sunt din ce in ce mai des intalnite in societatea moderna, iar acestea impun, deseori, un cod vestimentar aparte.

Daca organizam o petrecere de cu tematica, ar trebui sa precizam acest aspect si in invitatiile de botez.

La Sfanta Taina a Botezului, un rol foarte important il au si nasii copilului, deci prima data pe ei ar trebui sa ii avem in vedere, cand incepem sa impartim invitatiile.

Acestia vor fi parintii spirituali ai celui mic pe tot parcursul vietii, ghidandu-i pasii si oferindu-i sfaturi, ori de cate ori este nevoie.

Pe invitatie se precizeaza atat ora la care are loc ceremonia de Botez la Biserica, dar si ora la care incepe petrecerea de la restaurant.

Textul ce urmeaza a fi imprimat pe invitatie trebuie sa fie ales cu atentie, deoarece va fi citit de catre fiecare participant in parte. Important este sa alegem un mic fragment, care sa contina toate informatiile necesare, exprimate intr-un mod cat mai placut.

Nuantele invitatiilor se aleg, de regula, in functie de genul bebelusului, deci se vor folosi tonuri de roz pentru fete si tonuri de albastru, pentru baieti.

Desigur, nu exista o regula anume, important este sa fim multumiti cu alegerea facuta si sa ne reprezinte.

Avand in vedere toate aceste aspecte, putem spune ca invitatiile sunt de nelipsit in cadrul oricarui botez. Vorbim despre o petrecere de care o sa ne amintim tot restul vietii, ceea ce inseamna ca necesita o organizare pe masura asteptarilor invitatilor.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *