Ti-ai cumparat gresie si faianta din Suceava, iata cum sa ai grija de ea

Gresia si faianta sunt solutii simple si atractive pentru podele, pereti si alte suprafete, dar, de asemenea, ele au nevoie de ingrijire constanta pentru a fi mereu in forma completa. Pentru a vedea cum sa ingrijim gresia si faianta in Suceava, te invit sa citesti in continuare.

Ca sa pastram gresia stralucitoare exista cateva lucruri pe care le putem face. In primul rand nu trebuie sa ne fie frica de covoare, mai ales in zonele cu trafic, mare cum este holul, bucataria sau baia. Cu timpul, chiar si cea mai lucioasa gresia isi va pierde din lucru din cauza traficului greu.

De asemenea, trebuie sa maturam zilnic podeaua, pentru a nu se aduna murdarie care sa contribuie la zgarierea suprafetelor. Cam o data pe saptamana, in functie de nevoi, stergeti cu mopul imbibat intr-o solutie de curatat diluata in apa calduta.

Wind-Amb.Bagno_Pentru suprafetele acoperite cu faianta – peretii, mastile cazilor de baia sau blatul de bucatarie – pot fi sterse in fiecare zi, sau chiar mai des in cazul blatului de bucatarie, cu o carpa umeda de bumbac, folosind un detergent cu ph neutru. Si bicarbonatul de sodiu te poate ajuta sa stergi petele mai incapatanate.

Daca chitul fainatei de pe pereti incepe sa prinda mucegai, foloseste o periuta de dinti pentru a sterge petele. Cu cat astepti mai mult, cu atat mai greu vor fi de indepartat.

Chiar si cu cea mai buna intretinere, accidentele se intampla si placile se pot sparge sau ciobi. Din fericire exista un mod simplu de a face reparatii minore, la tine acasa.

Daca ciobitura este mica, atunci va fi suficient sa aplici doua – trei straturi de lac de unghii in aceeasi culoare. Ciobiturile ceva mai mari pot fi acoperite cu rasini sau poxilina sau chit, ce va fi apoi slefuit si colorat in culoarea placii.

Daca ruptura este prea mare, atunci nu mai poate fi reprat cu o simpla camuflare, si va trebui sa inlocuiesti intreaga placa.

Exista mai multe moduri prin care sa faci acest lucru: cel mai simplu mod este sa acoperi placa cu pricina cu un prosop gros si sa o lovesti puternic cu un ciocan in asa fel incat sa se sparga doar placa ce trebuie inlocuita. Ai grija sa porti ochelari de protectie  si sa nu lovesti placile din jur.

Apoi este destul de simplu sa scoti adezivul vechi si sa aspiri locasul pentru a te asigura ca nu este praf sub placa, fapt care va duce la desprinderea placii de gresie de pe podea.

Aseaza apoi adeziv in locul proaspat curatat si aseaza placa. Fixeaz-o cu chit si cu distantatoarele necesare si evita sa calci pee a pana se fixeaza.

Daca ai impresia ca aceasta tehnica este prea simpla pentru tine, atunci poti pune in aplicare o tehnica mai avansata care necesita un flex si de un spaclu cu care se scoti adezivul. Restul metodei este asemanator celui de mai sus.

De ceele mai multe ori este simplu sa ingrijim gresie si fainata in Suceava, insa uneori trebuie sa depunem ceva mai mult effort pentru a o mentina stralucitoare. Oricum ar fi, parerea noastra este ca merita.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *