Sapte obiceiuri de la care faci burta

Specialistii spun ca pe langa faptul ca este inestetica, burta este si foarte periculoasa pe sanatatea noastra. Cele mai intalnite riscuri cauzate de grasimea abdominala sunt: hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, diabet.

Jos vom prezenta sapte obiceiuri de la care faci burta:

Primul dintre acestea este fumatul, el influenteza zonele unde apare grasimea. Intr-un studiu facut de cercetatori din Anglia sa descoperit ca fumatorii au dimensiunile taliei mai mare decat cei care nu fumeaza, iar cercetarile anterioare acesteia au aratat ca grasimea de pe abdomen poate cauza probleme precum dementa, cancer pancreatic, infertilitate, etc. 

Al doilea obicei prost este consumul excesiv de alcool prin care afecteaza capacitatea ficatului de a metaboliza grasimea. Totodata bauturile alcoolice reprezinta adevarate bombe calorice. Daca totusi vrei sa consumi ceva alcoolic iti recomadam vinul rosu, acesta te poate ajuta in lupta impotriva colaceilor.

Al treilea pbicei este faptul ca ne stresam. Studiile recente au aratat ca nivelul ridicat de cortizol (hormonul eliberat de stres) este aliatul grasimii abdominale.

Cel de-al patrulea este postura gresita. Trebuie sa tragi burta, sa incordezi muschii abdominali si vei fi surprins de ce vei vedea.

Al cincilea obicei cate te face sa ai burta este faptul ca nu consumi doi litri de apa pe zi, deoarece aceasta joaca un rol foarte important in procesul de slabire si creste senzatia de saturatie, ajutadu-te sa mananci mai putin.

Cel de al saselea  – nu dormi la ore fixe. Cercetarile au aratat ca daca esti obostit iti afecteaza silueta, deoarece aceasta intensifica senzatia de foame si te face sa doresti alimentebogate in calorii.

Si cel de-al saptelea obicei este trecerea peste mese si infometarea. Trebuie sa mananci regulat si sa nu te infometezi deoarece prin infometare organismul elibereaza hormoni ai stresului care poate transforma caloriile in grasimi.

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *