Sezonul rece devine o problema din ce in ce mai mare, mai ales cand vorbim despre temperaturile haotice din Romania cu schimbari bruste si neasteptate de temperatura.
Asa ca in loc sa lasam iarna sa ne surprinda, mai bine o surprindem noi pe ea si ne punem la punct casa cu cele mai dotate sisteme si produse de incalzire.
Unele persoane aleg centrala ca sursa de incalzire interioasa, altele aleg termosemineele care au inceput sa fie la moda, insa tu, din moment ce esti pe acest articol, vrei sa cauti ceva cu adevarat diferit.
Probabil esti interesant sa vezi cat este de avantajoasa o astfel de achizitie, daca merita sau nu, daca ti se potriveste sau nu, asa ca citeste urmatoarele randuri pentru a te convinge de eficacitatea pompelor de caldura Chofu.
Cum aleg cele mai bune pompe
de caldura Chofu?
Efectuati un calcul termic cat mai amanuntit si corect:
- clima din zona in care se afla amplasat imobilul (se iau in calcul minimele si maximele anuale din zona);
- pozitionarea unitatii raportata la punctele cardinale. Este recomandat sa montezi unitatea exterioara in zone ferite de vant, de preferinta sub o streasina, iar daca principala functie a pompei de caldura este realizarea incalzirii, aceasta ar trebui orientata catre SUD pentru a fi expusa cat mai mult razelor solare. Invers, daca unitatea este folosita preponderent pentru realizarea racirii imobilului aceasta ar trebui montata catre NORD;
- temperaturi ambientale diferite: sunt familii care se simt bine la 21-22°C si altele care nu-si pot inchipui iarna fara 26-27°C in casa;
- solutii de incalzire/racire diferite. Pompele de caldura pot deveni functionale folosind unitati terminale diferite: incalzire in pardoseala, calorifere, ventiloconvectoare, iar acest lucru influenteaza calculul necesarului termic;
- temperaturi de lucru ale agentului termic diferite. Una este temperatura folosita pentru incalzirea in pardoseala sau ventiloconvectoare (de regula 35 C) si alta este temperatura folosita pentru calorifere (de regula 50-55 C);
- numarul de persoane;
- locuinta permanenta sau sezoniera;
- suprafata vitrata si tipul materialelor folosite;
- compartimentarea locuintei;
- tipul instalatiei alese.
Se pot conecta pompele de
caldura Chofu la calorifere?
Se pot conecta, insa trebuie sa tinem cont de mai multe conditii simultan.
Altfel, intreaga investitie intr-o pompa de caldura este degeaba.
De exemplu, o casa care are deja instalate radiatoare, are un necesar termic de 10 kW si exista un cazan pe lemne care in mod normal livreaza apa calda la 60 sau 70 grade C.
Atunci cand tu inlocuiesti un cazan pe lemne cu o pompa de caldura, trebuie sa faci calculul termic al caloriferelor cu noua temperatura de lucru a apei calde, de obicei 50 grade C. In felul acesta vei sti daca suma puterilor de incalzire ale caloriferelor va fi cel putin egala cu temperatura necesara a casei si implicit cu cea al pompei. Adica daca locuinta are un necesar termic orar de 10 kW, nu este de ajuns sa oferi o pompa de caldura care are 10 kW termici. Trebuie sa te asiguri ca suma puterilor caloriferelor va fi de minimum 10 kW, altfel casa nu va ajunge la temperatura solicitata, si daca ajunge va genera un cost mare de energie electrica. Pentru a te asigura ca sistemul existent de calorifere poate functiona impreuna cu o pompa de caldura solicitati furnizorului calculul termic pentru calorifere.
Asadar, daca tii cont de sfaturile de mai sus, vei putea sa te bucuri de pompele de
caldura Chofu, care sunt o achizitie de durata si avantajoasa.