Pilates-FORUM

Ai auzit multe persoane care vorbesc despre cea mai in voga varianta de remodelare a corpului, despre Pilates? Ce este Pilates si cat de mult te ajuta ca sa slabesti, aceasta forma de remodelare? Afla aici, ce este, cat ajuta si sub ce forma te ajuta sa slabesti!

Ai incercat mai multe variante de slabit, capsule,diete dar n-ai incercat exercitiile Pilates? Aceste exercitii ajuta sa te mentii in forma, ba chiar sa-ti recapeti silueta de alta data, asa cum toti ne dorim acest lucru. Dietele drastice duc la pierderea in kilograme intr-un timp scurt, insa fara a renunta definitiv la stilul de viata de dinainte, nu reusesti sa te mentii in forma, fara putina gimnastica.

Exercitiile Pilates sunt o forma de fitness pentru trup si suflet, ele putand fi practicate de orice persoana, indiferent de varsta. Sunt cinci reguli de baza, care trebuie respectate: respiratia,precizia,relaxare si controlul. Daca sunt respectate toate aceste reguli atunci cand faceti Pilates, ele vor da rezultate foarte bune.

Ce este mai exact Pilates? Aceste exercitii presupun o tehnica speciala de respiratie, o pozitie anatomica neutra a coloanei vertebrale, respectand curbele naturale ale coloanei. Aplecarea capului usor inainte, atentie, nu trebuie bagata barbia in piept, ci de a deschide putin curba cervicala, care pune capul in cea mai sigura pozitie, pentru a evita acumularea tensiunii la nivelul gatului.

Plasamentul cutiei toracice se refera la activitatea musculara interna de pe fata interna a coastelor, care stabilizeaza practic coloana vertebrala si ajuta in timpul respiratiei. Plasamentul bazinului tine cont de curba coloanei lombare.

Este o metoda excelenta pentru cei care nu au mai facut sport, dar doresc sa inceapa o activitate moderata din punct de vedere sportiv. Dar sa nu uitam ca la origine este totusi o metoda medicala, deci exercitiile pot fi efectuate de cei care au probleme cu spatele, cu genunchii, cu umerii.

Respirati profund, iar cutia toracica sa fie intr-o pozitie neutra. Respiratia are un rol foarte important! Este modalitatea prin care stabilizam intreaga musculatura, coloana vertebrala si abdomenul. In jurul ei se construiesc toate exercitiile. Trebuie sa evitam respiratia superficiala, cea la nivelul umerilor.

O sedinta de Pilates dureaza in jur de 45-50 minute, dar exercitiile care tin de partea medicala pot dura si pana la 90 de minute, cu o frecventa de 3 ori pe saptamana.

Daca ai facut Pilates, spune AICI pe Forum parerea ta!

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *