Oferiti-le copiilor grasimi sanatoase

In anul 2003, am lansat aceasta expresie cand era o problema generala pentru copiii nostrii.

Corpul copiilor are nevoie de aceste grasimi, datorita componentei unor hormoni foarte importanti. Creierul uman este in ce mai mare parte compus din grasime. Omul are capacitatea de a produce o cantitate de grasimi, avand un aport necesar pentru o santate acceptabila a copiilor.
Daca copiii nostrii consuma o cantitate de grasimi este mai satul, ajutand la un aport mai mare de energie si de altii factori care il ajuta, ne-a explicat un medic nutritionist, in anul 2003.

Datorita consumului de grasimi prea mare la copii, ajung sa creasca riscul bolilor cardiace sau cardiovasculare. Iar imunitatea lor este mai slaba datorita consumului prea mare de grasimi. Consumul prea mare de grasimi de origine animala, la copii influienteaza colesterolul, dar nu si calitatea sangelui din organism la copii.

Ce avantaje ofera copiiilor nostrii aportul de grsimii? Este o intrebare pe cae ne-o punem fiecare din noi deoarece dorim binele copiilor nostrii.  Foarte multii medici pediatrici ne recomanda un necesar optim de grasimi pentru copii. Cateva avantaje a consumului de grasimi pentru copii nostrii sunt:
1.     Sursa de energie,
2.     Mentinerea sanatatii,
3.     Ajuta  creierul,
4.     Absorbtie corecta a vitaminelor A, D, E și K,
5.     Ajuta la dezvoltarea prostaglandinelor si a hormonilor sexuali,
6.     Pielea sanatoasa,
7.     Etc.
In concluzie copiii au nevoie de grasimi santoase pentru o dezvoltare armonioasa.
Medicii de specialitate ne sfatuiesc sa fim foarte atentii privind alimentatia copiilor nostrii. Daca nu respectam indicatiile medicilor, riscam sa afectam sanatatea lor. Iar ulterior acestii copii devin mai sensibili la foarte multe bolii care ii pandesc la varsta pubertatii.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *