De ce sa apelam la serviciile firmelor de contabilitate din Bucuresti?

Incheierea unui contract de prestari servicii cu o firma specializata de contabilitate reprezinta probabil cea mai des intalnita forma de externalizare a activitatilor care nu sunt direct legate de procesul de productie sau de realizare a serviciilor, practic aproape toate firmele apeland intr-o masura mai mare sau mai mica la serviciile unui contabil extern sau a unei firme. De multe ori acestea preiau si activitatea de gestionare a angajatilor, de calculare a salariilor, si de depunere a declaratiilor. Desi pentru o firma mica poate parea tentanta angajarea unui contabil in detrimentul unei firme, trebuie sa stiti ca riscurile pe care aceasta le implica sunt si ele mari, acestea neputand avea competentele, personalul calificat si dotarea unei firme de contabilitate din Bucuresti, care va poate oferi siguranta urmarii tuturor normelor si legislatiei din domeniu, firmele importante care ofera acest serviciu avand incheiata si o asigurare de raspundere profesionala care sa poata acoperi in cazul in care i se pot imputa anumite amenzi si penalitati primite de catre o firma client, lucru care este putin probabil sa se intample in cazul unei firme mici de contabilitate sau a unui contabil.

contabilApelarea la o firma specializata de contabilitate va duce la o scadere a costurilor asociate cu incheierea unui contract de munca pentru personalul in-house, asigurarea spatiului, echipamentului, a softului necesar, precum si la inlaturarea riscului ca in cazul in care acesta pleaca sau nu poate lucra sa ramaneti cu o vulnerabilitate. Din contra, o firma care dispune de mai multi angajati si specialisti va putea fi in masura sa va puna resursele necesare indeplinirii acestei sarcini, precum si accesul la specialisti la care a puteti apela punctual atunci cand este nevoie. Un alt risc la care sunt supuse firmele, in special cele mai mari, este al fraudelor, care pot fi detectate mult mai usor de catre personalul specializat din afara organizatiei, prin diferitele metode si tehnici pe care le au la dispozitie. Acesta este doar unul din serviciile pe care o firma specializata vi le poate oferi, ele incluzand de asemenea si servicii de consultanta financiara, de audit, sau de pregatire pentru audit, consultanta in vederea realizarii fuziunilor si achizitiilor, si asa mai departe. De asemenea ele va ofera suportul si reprezentarea in raport cu institutiile de control ale statului.

Evolutia realitatii economice face ca un contabil sa aiba mai multe valente, care sa il ajute in meseria sa, precum cele din domeniul juridic, de resurse umane, care il fac un real ajutor pentru firme, mai ales cele mici, care nu isi permit sa angajeze personal pentru fiecare din aceste compartimente, dar mai ales prin faptul ca viziunea sa va fi una de ansamblu, mult mai calificata.

Analizati portofoliul de clienti, resursele de angajati si materiale ale firmei de contabilitate, recomandarile din piata pentru a lua cea mai buna decizie cand incheiati un contract de colaborare cu firma de contabilitate din Bucuresti, analizati cu atentie contractul de colaborare, discutati toate aspectele sale, raspunderile firmei de contabilitate. Un aspect important il reprezinta si confidentialitatea datelor, astfel firmele de contabilitate serioase si responsabile au politici foarte clare si stricte in ceea ce priveste confidentialitatea si siguranta acestora. Firma aleasa pentru furnizarea serviciilor de contabilitate trebuie sa devina un partener care sa va asigure functionarea si mai ales dezvoltarea afacerii, in concordanta cu cerintele legislative din domeniul contabil, cu un accent puternic pe o comunicare eficienta si responsabilitate din partea ambelor parti.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *