Care sunt activitatile favorite ale barbatilor dupa pensionare?

Conform oamenilor de stiinta, odata cu apropierea de o varsta mai inaintata, barbatii incep adevarata viata. Spre exemplu, dupa frumoasa varsta de 50 de ani, apar anii cei mai relaxanti pentru un barbat deoarece stresul cotidian este exlus si apare sentimentul de libertate. Dispunand de mai mult timp liber petrecut alaturi de familie, nepoti, si prieteni, acestia de bucura de un sentiment de intinerire amplificat in fiecare zi.

Cand se pensioneaza, barbatii iau parte la diferite activitati recreative pentru o minte clara si un corp puternic. Ei petrec mai mult timp alaturi de familie si prieteni, joaca sah, jocuri de logica si inteligenta, table, rummy si altele, in acest mod pastrandu-si o stare generala relaxata.

Comparativ cu baietii cu varste intre 18-25 de ani, cercetatorii sustin ca barbatii sunt mult mai fericiti si impliniti, deoarece sentimentele de stres, ingrijorare si frica nu sunt pe primul loc. Acestia se bucura mai des de lucruri marunte, se concentreaza pe sentimente de libertate, liniste si relaxare.

Barbatii isi petrec timpul jucand table, sah sau domino. Unii dintre ei prefera sa compuna puzzle-uri, sa picteze, sa lectureze cartile preferate sau sa-si petreaca timpul in compania prietenilor sau familiei. Aceste activitati le mentin viata fizica, mintala si sociala activa, reimprospatandu-si fortele si dobandind sau perfectionandu-si abilitatile. Pentru ca nu exista o varsta standard la care oamenii sa se simta mai fericiti sau mai putini fericiti, barbatii cu o varsta inaintata desfasoara diverse activitati de agrement, aceasta fiind o metoda de a se mentine activi din mai multe puncte de vedere.

Activitatile care ii recreeaza sunt importante pentru sanatatea lor psihica si fizica, imbunatatind-o. O data cu varsta pensionarii, rolul activitatilor recreative devine din ce in ce mai important pentru a nu se simti lipsiti de viata sau a se plafona in lipsa activitatii profesionale.

In acest mod, barbatii isi pastreaza si isi mentin un stil de viata activ si sanatos, care contribuie la intarirea imunitatii si la stimularea creierului. Fiind pusi in fata sentimentelor de neputinta sau de singuratate in unele cazuri, barbatii opteaza pentru relaxare si recreere prin diverse activitati menite sa-si pastreze un stil de viata distractiv. Unii aleg sa faca exercitii fizice, cat le permite starea de sanatate, iar in acest fel, organismul devine mai rezistent in fata bolilor. De asemenea, jocurile de societate si serile de socializare permite intretinerea si relationarea cu alte persoane. Creierul este stimulat prin practicarea jocurilor precum sah, domino, carti de joc, rummy, sau integrame.

In plus, plimbarile in aer liber in zone linistite ii fac sa exploreze si sa se bucure de viata si de mediul inconjurator, scapand de monotonie. Dansul, teatrul, serile de lectura si socializare ii ajuta sa se simta relaxati, activi fizic si mental, stimulandu-le creierul. In unele parcuri sunt instalate mese de table, mese de sah, terenuri de tenis, piste pentru biciclete, dar si locuri amenajate pentru nepoti si bunici, pentru a iesi la plimbare impreuna.

In acest mod, sentimentul de inferioritate, depresia, bolile respiratorii, vasculare sau cardiace, sau disfunctiile erectile sunt tinute la distanta. Pentru ca activitatea fizica stimuleaza cresterea fluxului de sange din organism, bolile precum ateroscleroza, bolile cardio-vasculare, afectiunile muschilor sau oaselor, impotenta, osteoporoza sau slabirea tonusului muscular sunt evitate.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *