Diete: Cum slabeau bunicile – dietele secolului XX

Dietele au aparut odata cu obezitatea iar  omenii incercau intotdeauna sa slabeasca prin diferite metode, prin a inghiti otet, oua de tenie!  In continuare voi prezenta cateva din dietele secolului XX sau Cum slabeau bunicile.

CELE MAI CIUDATE DIETE 
Thomas Short a publicat in secolul XVII o carte in care cauza principala a obezitatii oamenilor era data o mlastina, si credea ca pentru a scapa de aceasta (obezitate) era nevoie parasesti acea zona.

Lordul Byron tinea o cura interesant la inceputul secolului XIX dar destul de eficienta, aceasta consta in consumul de oua crude si otet, astfel tot timpul vomita si avea diaree care duceau la deshidratare si in cele din urma slabea.

Horace Fletcher care a dobandit numele de Marele mestecator sustinea eficienta dietei sale prin care convingea oamenii vremii sa mestece mancarea de 32 de ori fara ca acestia sa o inghita.

Din dietele secolului XX , face parte si  slabirea cu tenii. Se spune ca gazduirea unei tenii in organism duce la consumul unui numar mare de calorii, dar tot din cauza acestei metode apar dureri de cap, uneori starea de greata, infectii si diaree sau in cel mai nefericit caz moartea. Prima care se pare ca a folosit aceasta dieta a fost Maria Callas si a scapat de 36 de kilograme intr-un an, dar nu a recunoscut urmarea acestei practici si sustinea ca a slabit datorita consumului redus de calorii.

 

CUM SLABEAU BUNICILE……numai lichide!

Dietele cu lichide sunt un produs al anului 1930, si a fost promovat de dr.Stoll, si ca urmare a tinerii acestei diete doar cu lichide in 1977 sau inregistrat peste 50 de decese, deoarece era nu continea mancare solida nici substante nutritive fara de care nu putem trai.

Aceste diete cu lichide se inscriu in dietele secolului XX deoarece la sfarsitul anilor 80 era o industrie de milioane de dolari.

Mesele principale ale acestei diete erau alcatuite doar din sucuri, shake-uri si batoane speciale fabricate pentru slabit.

Shake-urile sunt bune la gust si satioase. Sunt o varianta excelenta atunci cand te grabesti si nu ai timp sa-ti prepari ceva de mancare.

Supa de varza face parte din Dietele  secolului XX

Are origini necunoscute,dar in anii 80-90 a luat o amploare deosebita si sia pastrat adepti pana in zilele noastre. Dieta este drastica si se refera la consumul numai de supa de varza timp de 7 zile prin care se poate slabi pana la 5 kg.

Astfel toata ziua la cele trei mese meniul este simplu „supa” cata vrei, reteta fiind: fierbi ceapa, ardei, rosii, telina si varza pui pentru gust sar, piper, etc.

Acesta dieta se pare ca este cea mai sigura si cea mai usor de urmat deoarece nu exista limitari cantitative, e buna la gust, se prepara destul de usor, dar din pacate dupa o saptamana ti se pare ca nu mai e asa de usor de tinut si ai vrea sa nu mai auzi de varza.

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *