Ce iti poate oferi o firma de contabilitate

Orice afacere are nevoie de serviciul de contabilitate, iar cand antreprenorul se afla intr-un impas, financiar sau lipsa de idei, recomandari, cunostinte, raspunsul este unul simplu: firma de contabilitate care sa ii ia grijile de pe cap.

Cu actele si documentele pe care o firma trebuie sa le detina, nu te poti juca. Sunt reguli stricte, legi clare, pedepse si mai clare de care trebuie sa tii cont atunci cand detii firma ta. Asa ca daca nu detii studii serioase de contabilitate, vreo ruda expert contabil, un amic contabil sau nici un pont bun despre o persoana care sa te poata ajuta, cel mai bine este sa iti cauti o firma de contabilitate care sa iti tina afacerea in viata si in pura legalitate.

contabilitateAvantajele pe care ti le poate oferi contractarea unei firme de contabilitate in detrimentul unei contabilitati precare, denumite metaforic “contabil de apartament” sunt urmatoarele:

  1. Risc scazut de amenzi sau sanctiuni

Daca ANAF-ul gaseste erori, lipsuri si documente necompletate administratorul firmei este un foarte bun platitor de amenzi si sanctiuni usturatoare. In contabilitate un punct pus in locul nepotrivit poate inseamna sau poate fi interpretat drept o tentativa de a frauda statul si deci va fi pedepsita in consecinta.

  1. Evitarea neprevazutului

Situatiile neprevazute ca o zi libera pentru contabil, o ora de invoire sau alte modificari in mersul normal al activitatii firmei tale inseamna o sansa de a gresi ceva in contabilitate sau chiar sa primesti o vizita ANAF sau ITM careia sa nu ii poti face fata. Este foarte important sa ai o solutie de rezerva pentru astfel de situatii sau chiar pentru a evita situatii de criza. O firma de contabilitate iti va pune la dispozitie macar o persoana in permanenta pe parcursul unei luni, deci nu va trebui sa iti faci probleme pentru nimic.

  1. Bilantul sau balanta

Aceste doua documente contabile necesita cunostinte complexe de contabilitate si au o importanta capitala pentru orice firma. Daca vor fi gasite continand erori sau date false, firma isi va lua amenzi uriase.

  1. Modificari legislative

Intr-o economie instabila ca a tarii noastre, legile se schimba de la o zi la alta, iar firmele trebuie sa se adapteze rapid, uneori din mers schimbarilor de orice tip pentru a nu fi penalizate. Este frustrant si descurajator, dar un antreprenor nu trebuie sa tina piept valurilor singur. O echipa de oameni ai unei firme de contabilitate ii pot oferi cele mai bune servicii datorita faptului ca pentru acesti oameni informarea este o regula a fiecarei zile si pentru ca un client multumit inseamna ca o sa aiba un salariu la final de luna. Astfel acestia sunt motivati sa ofere cele mai bune, mai sigure si mai corecte servicii firmelor care le contracteaza serviciile.

  1. Raspunsuri la intrebari

Pe parcursul desfasurarii activitatii tale vei avea o multime de intrebari unele mai complicate ca altele si este foarte util, sa nu vorbim de facil, sa ai la dispozitie specialisti intr-un domeniu care iti pot oferi raspuns celor mai vagi intrebari sau asigurari cand temerile tale ating cote maxime. Sprijinul unui contabil inseamna mult deoarece un sfat gresit sau cu intentii indoielnice te poate duce la ruina sau din contra, unul pozitiv iti poate aduce succesul.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *