Vopsit electrostatic – tehnica de aplicare

Tehnica de aplicarea a unui vopsit electrostatic este destul de simpla, insa va trebui realizata de o companie specializata in acest domeniu. Numai in aceste conditii, rezultatele vor fi cele mai bune iar persoanele ce vor dori sa opteze pentru serviciile de acest tip, vor putea sa se bucure de o rezistenta sporita pentru materialele vopsite. Pulberea utilizata in cadrul acestui proces este depozitata in containerele adiacente cabinei de vopsire. Apoi, vopseaua pulbere va trece prin pistolul electrostatic, care in momentul emisiei va incarca particulele. Despre polimerizarea si intarirea pieselor vopsite, putem adauga ca se va realiza intr-un cuptor de coacere. Pe de alta parte, pulberea care nu se va lipi de piese se va colecta pentru a fi refolosita.

color-8660Referitor la alimentarea cu pulbere, putem spune ca exista trei metode prin care se poate transporta din containerul de depozitare pana la pistol. Toate aceste tehnici de transport a pulberii utilizeaza aerul. Principiul de baza din acest punct de vedere, este acela ca pulberea trebuie controlata in asa fel incat sa curga catre pulverizator intr-un ritm constant fara aparitia unor valuri sau fluctuatii. In cazul in care se va obtine un control independent al pulberii si al volumului de aer se poate asigura o transportare a unei cantitati adecvate. Totodata, despre alimentarea cu pulbere, mai putem spune ca trebuie proiectata in asa fel incat presiunea descarcarii si viteza de alimentare sa fie mentinute la o distanta corecta. Despre containerele de depozitare a pulberii, putem adauga ca sunt asemanatoare in ceea ce priveste design-ul avand la baza o forma de con. In ceea ce priveste orificiul de iesire pentru pulbere, despre acesta putem spune ca variaza in diametru in functie de metoda utilizata pentu tranzitarea pulberii.

Daca veti cunoaste aceste detalii despre tehnica de vopsire in camp electrostatic, veti avea posibilitatea de a opta pentru cele mai potrivite servicii, pentru ca in perioada urmatoare sa va puteti bucura de rezultate optime in ceea ce priveste calitatea pieselor vopsite. Nu este foarte dificil sa gasiti mereu informatiile de care aveti nevoie pentru a va asigura de faptul ca deciziile luate sunt cele mai potrivite. Daca veti intra in mediul online, atunci veti avea ocazia de a gasi multe oportunitati pentru a beneficia de servicii prompte si de calitate. O companie foarte apreciata pentru serviciile pe care le ofera in domeniul vopsitoriei in camp electrostatic este Matei Electrostatic. Colaborand cu aceasta firma, veti avea posibilitatea de a primi serviciile dorite.

O alta componenta foarte importanta in cadrul tehnicii de vopsire in camp electrostatic este pistolul de pulverizare. Despre aceste echipamente, putem adauga ca sunt atat manuale cat si automate. Culoarul intern de alimentare cu pulbere, trebuie sa fie cat mai drept si cat mai fin posibil. Acest lucru este necesar, deoarece orice neregula sau denivelare din culoare poate duce la adunarea pulberii in acele punte si la formarea unor blocaje in emisia de pulbere. De cele mai multe ori aceste pistoale de pulverizare pot fia justate din difuzor, iar in aceste conditii se va obtine o forma de evantai, con sau tija. Prin aceste forme se poate aplica vopseaua pulbere in cele mai bune conditii, uniform si fara alte probleme. Pe de alta parte, despre intinderea si diametrul ventilatorului de pulbere putem adauga ca pot fi ajustate in asa fel incat sa asigure o aplicare cat mai corect. Este indicat sa tineti cont de toate aceste informatii si detalii pentru a va asigura de faptul ca in perioada urmatoare deciziile luate vor fi cele prin care sa aplicari corect vopseaua in camp electrostatic. Cu siguranta va doriti sa colaborati cu o companie ce ofera calitate in acest domeniu, iar in aceste conditii, trebuie sa intrati pe matei-electrostatic.ro deoarece aici veti gasi informatii si servicii complete.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *