Avantajele unui detector de fum wireless

In secolul XXI pericolele, de orice fel au ajuns sa fie chiar si in casa noastra. Din fericire pentru noi, si tehnologia a evoluat odata cu aceste pericole, drept pentru care astazi avem posibilitatea sa ne protejam familia sI casa sau sa le punem la adapost in caz de vreo nenorocire.

file0001735Exista totusi un paradox. In Romania inca mai exista oameni care pun totul in baza destinului, fara sa isi faca vreun fel de asigurare. Instalatiile improvizate inca sunt `la moda`, in timp ce accidentele si decesele se aduna pe banda rulanta, din cauza scurtcircuitelor, incendiilor sau chiar exploziilor. Este incredibil cum, dupa ani si ani de zile de tehnologizare si globalizare in Romania, oamenii sunt inca increzatori in sperante, in zicala `nu o sa mi se intample si mie asa ceva, niciodata`, si culmea, de cele mai multe ori chiar lor li se intampla. Hazardul nu trebuie sa fie unul din lucrurile pe care ne bazam, nu degeaba i se spune hazard, iar pentru ca dumneavoastra si familia sau casa dumneavoastra sa fiti mereu in siguranta aveti nevoie de masuri de siguranta.

Una dintre aceste masuri este  destul de simpla si necostisitoare. Avand in vedere ca mare parte din incendiile domestice se descopera prea tarziu, dupa ce au ars mocnit cateva ore bune, romanului ii trebuie un detector de fum. Avand in vedere ca exista mai multe modele, puteti alege chiar si un detector de fum wirless, care nu necesita prea multa munca atunci cand este instalat. Daca nu aveti timpul sau banii necesari sa chemati un profesionist, puteti instala chiar dumneavoastra detectorul. Trebuie sa tineti cont doar de cateva lucruri importante, care va vor ajuta sa il plasati in locurile potrivite. Spre exemplu, detectoarele de fum nu pot fi amplasate prea aproape de sursele de foc, cum ar fi semineele deschise sau masina de gatit din bucatarie. Mai mult decat atat, incercati sa gasiti un loc pentru detectoare in camerele care sunt, de obicei uscate. Este cunoscut faptul ca scurtcircuitele pot avea loc in special in incinte unde aerul este uscat. Sper ca nu mai este nevoie sa mentionez ca in camerele in care intrati cel mai rar astfel de detectoare sunt obligatorii. In aceste camere pot avea loc scurtcircuite si dumneavoastra nici nu veti sti de ele pana cand nu va fi prea tarziu. Astfel, daca decideti ca siguranta familiei voastre este intr-adevar importanta, este cazul sa va informati ceva mai aprofundat pe aceasta tema pentru a nu instala gresit detectoarele.

Manualul de utilizare ar trebui oricum sa vina la pachet cu mecanismul, dar daca vi se pare prea complicat, cu siguranta veti gasi destule sfaturi si idei pe forumurile specializate. Site-urile de specialitate sunt si ele o sursa credibila de informare pentru ca de cele mai multe ori informatiile vin direct de la sursa, de la instalatori si de la cei care se ocua de mentenanta aparatelor care salveazi vieti.

Nu va lasati familia si casa la voia intamplarii, puneti totul la adapost si fiti precaut, pana nu este prea tarziu.

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *