Vaccinul care potoleste foamea

Persoanele obeze pot fi tratate cu un vaccin, care blocheaza hormonii ce se ocupa cu pofta de mancare, acesta reiese dintr-un studiu realizat pe soareci care dupa vaccin au mancat mai putin iar caloriile au fost arse mult mai repede.

In cazul oamenilor daca ar avea aceleasi rezultate vaccinul poate revolutiona piata pastilelor de slabit , care se pare din ce in ce mai des ca au efecte adverse si nu poate fi tinut un tratament cu acestea pe termen lung deoarece pot dauna sanatatii, arata profesorii care sau ocupat de cercetari la Unuversitatea din Porto.

Dar la acest vaccin exista si critici care spun ca desi aparitia acestui mijloc de slabit care potoleste foamea suna destul de tentant, mecanismul organismului care se ocupa de reglarea apetitului este destul de complex acestia aratandu-se destul de sceptici in privinta acestuia.

Cercetătorii au ataşat hormonul grelină, responsabil de reglarea apetitului, de particule de virus inofensive. Dupa care soarecii care au fost vaccinaţi au început să producă anticorpi  împotriva hormonului respectiv, având ca efect suprimarea senzaţiei de foame.

Efectul vaccinului a ținut 18 luni la şoareci, ceea ce ar fi echivalent cu patru ani în cazul oamenilor.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *