Slăbeşte sănătos ! Reţetă de pe vremea bunicii ! Sigură şi eficientă!

A venit vacanţa şi acum parcă ai impresia că şi corpul tău este în vacanţă! Nu! Trebuie să ai grijă şi mai mult în această perioadă ! Tentaţiile sunt mari : sucuri revigorante, îngheţate şi multe alte bunătăţi cu care te vei întâlni în concediu şi nu numai.
Toată lumea cred că a auzit de borş . Nu , Borşul magic, dar îl putem numi şi noi aşa!
Borşul este un produs obţinut prin fermentarea naturală a tărâţelor de grâu fiind bogat în enzime active şi vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali. De aceea este folosit nu numai pentru a da gust bun ciorbelor, ci şi ca aliment în dietele de slăbire pentru menţinerea sănătăţii.
Borsul este un lichid acrişor, dietetic. Are rol de purificator al organismului şi de vindecare a unor afecţiuni. Totodată ajută la reglarea metabolismului şi a digestiei.
De obicei se văd rezultate foarte bune în cura cu bors după trei săptămâni, iar după o pauză de şapte zile poţi repeta aceeaşi metodă.
Este bine să consumi băutura cu 15 minute înainte de masă, o cană, după care trebuie să creşti numărul paharelor/cănilor, de la o zi la alta până ajungi la şapte. Borşul poate fi băut nediluat, dar, dacă este prea acru, se poate adăuga suc obţinut din sfecla de zahăr.

Preparare :

Ingrediente: 1 kg tărâţe de grâu, 200 g mălai, 200 g huşti (tărâţe folosite de la alt borş) sau 20 g drojdie de bere, o mână frunze de vişin, leuştean . Se amestecă tărâţele cu mălaiul şi cu huştile si se adauga un litru de apă călduţă. Dacă foloseşti drojdie de bere, o laşi la dospit 30 de minute. Se pun frunzele de vişin şi mărarul. Torni nouă litri de apă caldă si acoperi vasul cu un tifon lăsându-se, la temperatura camerei, patru zile. La început, se amestecă de câteva ori cu o lingură de lemn. După ce se acreşte, filtrezi băutura, o pui în sticle şi o păstrezi la frigider. Vasul în care prepari borşul e bine să fie de sticlă sau de lut.

Când este gata poţi să adaugi în borş şi puţină miere, astfel obţii o băutura gustoasă şi sănătoasă în acelaşi timp !
De reţinut este faptul că borşul are capacitatea de a regla nivelul glicemiei, fiind astfel util persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Acum vă rămâne doar să-l preparaţi ! Succes !

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *