Sfaturile pentru o alimentatie sănătoasă

Daca vrei sa ai un stil de viaţă destul de sănătos nu este nevoie sa faci un mare efort, ci mai degrabă trebuie să fii responsabil. Avand o alimentaţie bună si sănătoasă te va ajuta sa fii o persoană care nu exagerează acest lucru te va conduce catre un echilibru de greutate si te va ajuta să slăbeşti. Sfaturile pentru o alimentaţie sănătoasă ar fi:

1. Unul dintre sfaturile pentru o alimentaţie sănătoasă ar fi acela de a renunţa  la ideea preconcepută că orice produs este de neinlocuit, alimentaţia ne demonstrează că orice produs nesănătos are intotdeauna un inlocuitor sănătos. Un exemplu ar fi că zahărul poate fi inlocuit oricand cu mierea şi mezelurile pot fi inlocuite cu carnea slabă.

2. Nu toate combinaţiile culinare inseamnă sănătate. Trebuie să evitaţi combinaţiile intre amidon si proteine, amidon si grăsimi sau proteine cu grăsimi.

3. Consumaţi la majoritatea meselor salate, mai ales in perioada lor.

4. Trebuie să inlocuiţi gustările dintre mese cu fructe, şi vă veţi simţi mult mai bine.

5. Preparaţi majoritatea alimentelor coapte la cuptor sau fierte fără a le praji.

6. Când luaţi masa nu vă grabiţi şi nu mâncaţi mult.

Fiind vorba de organismul dumneavoastră trebuie să urmaţi sfaturile pentru o alimentaţie sănătoasă ţi incercaţi mereu sa duceţi un stil de viaţa sanatos.

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *