Dieta personalizata, cel mai eficient mod de a slabi

Dieta personalizata este considerata de multe persoane, ca fiind ultimul trend in materie de slabit. Insa, desi poate suna putin extravagant, alegerea unei astfel de diete este perfect normala si mult mai eficienta decat o dieta standard, pe care o alegi de pe internet.

Dieta personalizata

Organismul uman este construit astfel incat sa poata pierde din greutate, la aparitia oricarui stimul, fie ca este vorba de consumul de alimente bogate in antioxidanti, fie cereale integrale, bogate in fibre. Un impediment in pierderea greutatii prin aceste diete, poate proveni din cauza existentei unui dezechilibru hormonal, sau al micronutrientilor. Astfel, oficialii de la Institutul European de Alimentatie si Micronutritie (IEDM) , au recomandat ca fiecare persoana sa aiba o dieta personalizata, care sa se plieze pe necesitatiile si carentele de vitamine si minerale ale fiecarui organism.

O dieta personalizata se creeaza in conformitate cu activitatile omului si doar sub indrumarea medicului, in functie de parametrii social-economici, alimentatie, obiceiuri, caracterul persoanei, stresul la care este supus zilnic, cat si parametrii individuali, precum varsta, sex, inaltime. Pentru a te bucura de o dieta personalizata eficienta, trebuie sa te prezinti la medicul nutritionist cu un set de analize, ce va cuprinde analiza sangelui, alaturi de prezenta hormonilor, vitaminelor si a mineralelor, analiza hormonului secretat de tiroida,TSH, cat si cea a urinei.

Complexitatea de care da dovada o dieta personalizata poate fi trecuta cu vederea atunci cand surplusul de greutate dispare cu fiecare saptamana, fara ca organismul sa aiba de suferit, sau psihicul sa iti provoace anumite probleme!

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *