Ceaiul verde, aliatul in fiecare dieta

Originar din China,  atestat inca de acum 4000 de ani, ceaiul verde inca din cele mai vechi timpuri a fost folosit ca bautura energizanta, medicament, reglarea glicemiei si nu in ultimul rand tratarea afectiunilor digestive.

Dupa ce este recoltat ceaiul este uscat prin doua metode : prin aburiere si prin coacere la cuptor. Acest ceai are un termen de valabilitate destul de redus iar primele din calitatile sale sunt prospetimea si savoarea care se pierd odata cu trecerea timpului. Ceaiul verde nu se prepara in apa fiarta pentru a nui distruge proprietatile, ci este preparat prin infuzie. Acest ceai este un adevarat miracol pentru sanatate prin continutul ridicat de polifenoli, fiind cel mai indicat dintre toate tipurile de ceai.

Este un bun antioxidant si are un efect diuretic si detoxifiant pentru corp. Daca este baut in fiecare zi, ceaiul verde mentine colesterolul scazut. In structura lui gasim si bioflavonoizi benefici pentru sanatate protejand organismul .

In compozitia acestui ceai intalnim uleiuri esentiale, teina, aminoacizi, vitamina C care iti pot deveni oricand un aliat pentru ati pastra silueta si te ajuta la accelerarea metabolismului. In urma consumului sau iti stimulezi ficatul si intregul sistem digestiv, iti reglezi tranzitul intestinal, iti poti debloca rinichii, si previne retentia de apa, dar te poate ajuta in lupta pentru arderea caloriilor. 

In urma consumului de ceai verde iti revigorezi organismul si o sa observi ca ai mai multa energie, totodata de la el iti pierzi pofta de mancare, grasimea deja prezenta in organismul tau va disparea prin ardere, ceaiul verde practic este cel mai mare aliat al tau daca doresti sa scapi de grasimi si de kilograme.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *