Cum sa nu ai nevoie de servicii de curatat mocheta

Uneori ne dorim sa nu mai apelam la o firma sau alta ca sa ne faca curat in casa, nu e asa? Uneori chiar credem ca suntem in stare sa pastram curatenia si singuri, fara ajutor profesionist. Desi nu sunt 100% sigura ca acest lucru este adevarat, am stat de vorba zilele trecute cu cineva de la Cribo Clean Services, din Bucuresti, care mi-a dat cateva trucuri de cum sa nu ai nevoie de servicii de curatenie. Lucrurile pe care mi le-a  povestit sunt lucruri de baza, asa ca tot va trebui sa apelati la servicii profesionale de curatenie pentru a va pregati de sarbatori, spre exemplu. Insa, pentru curatenia de zi cu zi, aceste sfaturi sunt perfecte, asa ca mai bine le notati in minte si le respectati in fiecare zi. In felul acesta, nici macar de Craciun nu va trebui sa chemati pe cineva sa va faca curatenie in casa. Aveti incredere in mine!

bucket-30326Nu aduceti murdarie in interior

Plaseaza covoare  mici  in afara tuturor intrarilor pentru a te curate. In felul acesta de va absorbi umezeala solului si capcana murdariei excesive, nisipul, pietrisul, uleiul si orce alta murdarie care altfel ar putea fi adusa in casa. Rogojini curate, schimbate in mod regulat (sau mai devreme, atunci cand este nevoie), astfel incat acestea sa nu devina surse de murdarie in casa.

Utilizaui un covor de calitate

Un bun covor ofera nu numai o mai buna rezistenta si confort pentru picioare, dar un covor bun isi poate prelungi durata de viata a covor, mai ales acele covoarea asezate pe scari. Deoarece unele covoare transporta garantii cu cerinte de  grosime, densitate specifică, asigurati-va ca si revizuirea garantiei este potrivita pentru dumneavoastra inainte de a cumpara covorul. Exploreaza si cauta mai multe tipuri de covor, cu diferite tipuri de garantii.

Ocazional muta mobila grea

Mutarea mobilei de ocazie nu va reinnoi doar senzatia din camera, aceasta va va ajuta, de asemenea, sa evitati strivirea excesiva pe un anumit loc al covorului. De asemenea, luati in considerare utilizarea de protectie de covoare sub picioarele meselor, scaunelor si alte piese demobilier pentru a ajuta la distribuirea greutatii. Daunele pot sa apara daca utilizati scaune sau aparate cu role sau roti fara un strat al scaunului  conceput special pentru covor.

Protejeaza covorul atunci cand se deplasează mobilierul

Atunci cand se deplaseaza mobilierul greu cu roti (piane, bufete, etc.), previne deteriorarea covorului prin plasarea unei bariere de protectie de carton sau placaj greu intre roti si covor.

Curatati-va zona cu covoare

Daca utilizati covoare pe anumite zone, asigurati-va ca le vei curata in mod regulat, si asigurati-va ca este mereu curat si asezat si intins uniform pe podea de asemenea. De asemenea, asigurati-va ca pentru a verifica zona de covoare pentru culori, inainte de introducerea lor pe parchet deoarece culoarea unor covoare poate trecet prin tesatura. Dupa curatare covorului, lasati-l sa se usuce complet inainte de a inlocui covoarele.

Reducerea perioadelor de lumina directa a soarelui

Protejați covorul de la perioade prelungite de lumina directa a soarelui, cu jaluzele, nuante, sau copertine.

Par lucruri neinsemnate, insa aceste pot prelungi viata covorului, dar mai ales, ii pot mentine forma si culoare intacte pentru mai mult timp.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *