5 carti recomandate pentru o cariera de succes

Cariera inseamna succes intr-un anumit domeniu, inseamna sa ajungi profesionist in ceea ce faci si sa fii apreciat pentru asta. Pentru a-ti construi o cariera de succes in orice domeniu trebuie sa inveti, sa experimentezi si sa te documentezi in continuu pentru a nu fi depasit de modernizare. Trebuie sa inveti mereu tot ce apare nou in domeniul tau pentru a fii cel mai bun si a oferi cele mai bune rezultate clientilor tai.

carieraUn profesionist isi gestioneaza cu succes timpul, stie cum sa conduca o echipa si se poate perfectiona pe sine singur. Fiind autodidact poate invata oricand, oricum, din orice sursa. Exista o multime de resurse online, dar cele mai bine documentate raman cartile, varianta print sau ebook. Iti vom prezenta 5 idei de carti care te vor ajuta sa devii un bun profesionist cu o cariera de succes in domeniul ales de tine, chiar si intr-un studio de videochat din Constanta.

  1. Managementul timpului tau – Rita Emmett

Un angajat in orice domeniu are nevoie sa stie sa isi gestioneze eficient timpul. Timpul este cea mai pretioasa resursa pe care o poate avea un angajat, o persoana in general si trebuie sa nu o iroseasca pe lucruri nefolositoare. Risipa de timp inseamna risipa de bani si acest lucru nu este dorit de niciun client, angajator. Aceasta carte te va invata sa iti folosesti eficient timpul.

  1. Tehnici de a vinde – Dale Carnegie

Dale Carnegie este cosinderat parintele vanzatorilor, tuturor celor care aspira macar sa lucreze in vanzari. Comertul, vanzarile in general reprezinta un domeniu in care se cer cunostinte din cele mai multe domenii, dar cel mai important aspect il reprezinta abilitatea de a vinde castraveti gradinarului, adica persuasiunea si puterea de convingere. Nu mai vorbim despre capacitatea de a negocia la sange pentru a obtine cele mai bune rezultate.

  1. Toti comunicam, dar putini stabilim si relatii – John C. Maxwell

In studioul de videochat din Constanta accentul pica pe comunicare. Comunicarea este un aspect foarte important in afaceri si la locul de munca in general. Este important sa negociem in mod eficient pentru a putea colabora bine intr-o echipa, dar mai important este sa stabilim relatii de munca fructuoase. In vanzari si in relatii publice este foarte important ca partenerii, respectiv vanzator si cumparator, sa se inteleaga intre ei si sa creeze relatii de durata.

  1. Inteligenta emotionala in leadership – Daniel Goleman

Liderii de azi sunt angajatii profesionisti de ieri. Un lider trebuie sa stie sa faca mai multe decat sa delege sarcini si sa controleze munca angajatilor subordonati lui. Un lider de succes este unul care inspira oamenii, care ii face sa isi doreasca sa se autodepaseasca si sa invete in mod continuu. Un om inspirat si care se simte apreciat sau macar inteles de liderul sau este un angajat mult mai motivat si mai fericit decat cei care nu se simt la fel. Un angajat poate avea un randament mai bun daca se simte bine la locul de munca si daca ii place ceea ce face. Ar trebui ca fiecare angajator, manager, lider sa citeasca o carte despre inteligenta emotionala si sa dea mai multa atentie sentimentelor angajatilor sai. Ar fi mult mai castigat pe termen lung si retentia angajatilor ar creste in procente.

  1. De la bine la excelent – Zig Ziglar

Zig Ziglar este un autor al mai multor carti, un om de afaceri de succes si pentru publicul larg este o persoana care a scris carti care sa-i ajute sa treaca peste propriile temeri si blocaje emotionale. Daca fiecare dintre noi ar trece peste obstacolele pe care si le pune in fata singur, am ajunge toti unde ne dorim. Este important sa citim despre ce ne blocheaza si sa incercam sa ne autodepasim. Este un proces greoi si dificil, dar care da randamente imense pe termen lung.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *