Poti ajunge in marele case de moda prin cursuri de croitor

Daca iti place sa croiesti haince, cel mai probabil visul tau este sa ajungi sa creezi haine pentru celel mai mari case de moda, nu-I asa?

Cati dintre noi nu ne-am dori sa fim parte din marile lanturi de magazine ale caselor de moda? Probabil foarte putini sunt aceia care nu sunt pasionati de moda, de modul in care arata ori de tinutele pe care le imbraca in fiecare zi. Cei mai fericiti dintre noi sunt cei care au talentul necesar pentru a ajunge sa lucreze cu sau pentru marile scase de moda de peste tot din lume. Dar talentul nu este totul. Dorinta de a ajunge sa ne traim visele ne impinge de cele mai multe ori sa muncim mai mult si mai bine.  Majoritatea celor care au ajuns sa lucreze in prezent pentru marile fabrici de confectii care livreaza creatiile designerilor cunoscuti la nivel mondial au inceput cu un lucuru simplu.

thread-11956Au imbinat pasiunea pe care o aveau pentru haine, fie sa le croiasca, fie doar sa le potriveasca frumos, cu cursuri de croitor. Este adevarat ca talentul este o parte foarte importanta din ecuatie, insa niste cursuri de croitor aduc cu ele cunostintele de care un croitor profesionist are nevoie. Este bine cunoscut faptul ca niciun designer mondial nu lucreaza cu oameni semi-profesionisti si ca nu accepta compromisuri in ceea ce priveste caliteatea lucrarilor care trec pe sub semnatura lor. Astfel, este de la sine inteles ca nicio fabrica de confectii ce are contracte cu mari case de moda, nu va accepta intre randurile sale muncitori necalificati, mai ales pe posturile cheie ale companiei.

Astfel, cei care isi doresc o cariera propulsata sunt mereu indrumati catre cursuri de calificare care sa ii pregateasca pentru meseria de o viata. Aceste cursuri se pot contracta fie individual, fie la nivel de echipa. Astfel, exista companii care isi trimit mai multi angajati de-odata sa se califice in croitorie, sau sa isi aprofundeze cunostintele, pentru a avea angajati care au acelasi nivel de cunostinte, pregatiti in acelasi mod, si care sa invete sa lucreze in acelasi ritm. In felul acesta fabrica de confectii va putea livra constant comenzile primite.

Dar nici cei care vor sa urmeze cursurile individual nu sunt uitati. Acestia se pot inscrie la institutiile care organizeaza astfel de cursuri, oricand. Exista mai intai o perioada de formare a echipei de lucru, timp in care trebuie sa se adune un minim de cursanti, apoi incepe perioada propriu-zisa de cursuri. In functie de complexitatea acestor cursuri, durata lor poate ajunge pana la 3 luni de zile. Odata absolvite aceste cursuri ofera oportunitati de angajare, mai ales ca unii dintre formatorii de la cursuri fac parte din marile fabrici de confectie. Astfel, daca pe timpul cursului, cursantul a evoluat vizibil, acesta poate fi angajat inca de dinaintea absolvirii.

Exista multe moduri prin care poti ajunge sa lucrezi pentru casa de moda la care visezi. Trebuie doar sa vrei suficient de tare si sa pui umarul la treaba.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *