Motive pentru a cumpara o motocositoare benzina

Pentru persoanele care locuiesc la casa si au o curte, tunderea ierbii este o activitate ce trebuie facuta constant. Insa, gazonul si buruienile din curtea noastra nu trebuie sa reprezinte o problema, indiferent daca ne pricepem sau nu la tunderea ei. Indiferent ca esti incepator in acest domeniu al tunderii gazonului sau ai deja experienta cu aceasta activitate, daca dispui de ustensilele potrivite, munca iti va fi cu siguranta usurata. De aceea, daca inca nu dispui de o astfel de unealta, noi iti recomandam achizitionarea unei motocositoare benzina pentru a te ajuta cu sarcinile din curte.

Ce este o motocositoare?

Motocositoarea este o ustensila cu ajutorul careia se poate taia iarba, se pot taia buruienile sau arbustii si care ne ajuta sa mentinem un aspect placut al gazonului din propria curte. De cele mai multe ori, aceasta se poarta pe umerii celui care o foloseste cu ajutorul unui ham, insa exista si dispozitive mai grele ce pot fi deplasate pe roti. Aceste ustensile au mai multe tipuri de alimentare, in functie de necesitatile utilizatorului. Ele pot fi puse in functiune printr-un motor alimentat cu benzina (in doi sau patru timpi), sau pot dispune de un motor electric, alimentat cu curent direct din priza sau acumulator.

Daca esti la inceput de drum in acest domeniu al tunderii gazonului, nu este necesar sa achizitonezi din prima o motocoasa destinata activitatilor profesionale. O motocoasa pentru amatori, la un pret potrivit, iti poate satisface cu usurinta nevoile. In mod special daca dispui de un teren cu o suprafata redusa, o motocoasa cu dimensiuni mai mici poate fi suficienta.

Spre ce sa te orientezi cand alegi o motocoasa?

Evident, primul lucru la care ne uitam atunci cand vrem sa cumparam un produs este pretul. Nici in aceasta situatie nu este diferit. Trebuie sa alegem o motocoasa care sa se incadreze in bugetul nostru, dar in acelasi timp sa fim constienti ca si calitatea produsului este direct proportionala cu pretul. Cu cat alegem o motocoasa mai ieftina, cu atat pot aparea si unele probleme.

Al doilea criteriu in functie de care iti poti alege motocoasa este tipul de functionare al acesteia. Daca dispui de o curte cu o suprafata mai mare sau de o iarba mai mare si rezistenta, este indicat sa alegi o motocoasa cu motor pe benzina. Acestea sunt mai puternice, insa au dezavantajul de a fi mai zgomotoase. Totusi, este un dezavantaj mic in comparatie cu ceea ce ofera.

Un alt criteriu important este capul de taiere pe care il vei utiliza. Si aici depinde tot de tipul de gazon sau iarba pe care urmeaza sa o tai. Daca ai o suprafata pe care se regasesc pietre sau diferite obstacole, un cap de taiere cu fir de nailon poate fi indicat. De asemenea, poate fi utilizata si o lama de taiere ce poate trece prin suprafete mai grele.

Cum se utilizeaza corect o motocoasa pe baza de benzina?

Pentru a nu intampina probleme cu motocoasa ta, este indicat sa respecti specificatiile de intretinere ale produsului. Este necesar sa utilizezi un tip corespunzator de combustibil, amestecat conform specificatiilor cu ulei. Majoritatea produselor vin cu un manual de instructiuni pe care este bine sa-l citesti, ca sa te poti bucura de noua ta unealta pe o perioada indelungata si fara incidente neplacute.

In concluzie, daca vrei sa oferi un aspect placut gazonului din curtea ta, te poti orienta catre o motocositoare benzina pentru a obtine efectul dorit.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *