Mobila de dormitor din bambus, o varianta ecologica!

Lemnul de bambus este o materie prima cu numeroase beneficii, avand proprietati antimicotice si antialergice. Tocmai din aceste considerente, este folosit in industria mobilei, pentru realizarea diferitelor modele.

Conform numeroaselor cercetari, mobila de dormitor din bambus este rezistenta, avand un raport calitate-pret foarte bun.

De pe un singur hectar se pot obtine nu mai putin de 10 tone de lemn de bambus, de aceea, acesta este o resursa ecologica.

Bambusul mai este denumit si arborele de fier, deoarece prezinta o duritate mai mare comparativ cu alte specii lemnoase.

Dormitorul este camera cea mai importanta din intreaga casa, unde petrecem mult timp, de aceea trebuie decorat cu produse calitative.

Mobila de dormitor din bambus este indicata deoarece aceasta planta este antimicrobiana si nu se vor dezvolta bacterii sau chiar mucegai.

Daca lemnul obisnuit are nevoie de o perioada cuprinsa intre 15 si 20 de ani pentru a putea fi folosit la fabricarea mobilei, lemnului de bambus ii sunt necesari doar 3-4 ani.

Pentru a ne bucura de un spatiu confortabil si armonios, trebuie sa ne gandim cu exactitate de ce fel de mobilier avem nevoie, sa corespunda nevoilor noastre.

Structura mobilei este cea mai importanta componenta a acesteia, iar bambusul este un material indicat pentru fabricarea acesteia. Sa nu uitam ca structura mobilei este precum fundatia unei case, daca nu este de calitate, nu va rezista pe parcursul timpului.

Indiferent ca este vorba de structura dulapului, cadrul patului sau al noptierelor, toate acestea trebuie sa fie fabricate din materiale foarte rezistente, pentru a sustine greutatea si presiunea.

dormitor bambusUn alt criteriu care face diferenta intre o mobila de dormitor de calitate superioara si una de calitate inferioara este finisajul acesteia. Micile detalii sunt cele care pun in evidenta frumusetea pieselor de mobilier.

O mobila cat mai simpla, in culori naturale nu se va demoda niciodata, fiind o alegere clasica, dar de efect.

In ceea ce priveste mobila de dormitor din bambus, aceasta este formata din dulapuri spatioase si pat dublu.

Un set de mobilier trebuie sa fie compartimentat, pentru ca noi sa avem loc unde sa asezam toate lucrurile personale, organizandu-le corespunzator.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca felul in care ne amenajam dormitorul poate sa influienteze in mod direct calitatea somnului, de aceea, se aleg obiecte cat mai practice.

Spatiul de care dispunem este un criteriu important de alegere a mobilei, insa putem alege piese de mobilier din bambus de diferite dimensiuni, care se vor incadra cu succes.

Si culorile mobilei trebuie luate in considerare, alegandu-se nuante calde, care sa confere senzatia de liniste.

Nu avem nevoie de foarte multe obiecte, pentru a nu crea impresia de spatiu mic. Cel mai indicat este sa alegem doar cateva piese de mobilier, dar care sa aiba o calitate ridicata.

Concluzionand, bambusul este un material foarte apreciat in fabricarea mobilei de dormitor, atat datorita faptului ca este o resursa care se regenereaza foarte usor, cat si pentru functionalitatea sa. Sa nu uitam de pret, care este avantajos in raport cu numeroasele avantaje oferite.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *