Mananca sanatos pentru greutatea ta

De foarte multe ori ma intreb daca este greu sa imi mentin greutatea corporala, la limite normale ale varstei. Odata cu trecerea timpului, indiferent daca ne dorim sau nu, avem sanse extrem de mari sa luam in greutate. Pentru a evita aceste neplaceri putem intreba un nutritionist sau medic de specialitate cum putem mentine greutatea corporala. Sa nu uitam de miscare. Am ales sa scriu acest articol pentru toate categorile de varsta sau de sex.

Iata ce tipuri de alimente ne ajuta pentru mentinerea in greutate dorita:

1. Iaurt dietetic cu fructe.

O mare parte din nutritionist ne recomanda acest tip de aliment, dar in cantitatii moderate. Ceea ce trebuie noi sa facem este sa cumparam iaurt dietetic pe care ulterior sa il indulcim cu o lingura de miere, combinand acest iaurt cu fructe proaspete. Bananele, zmeura sunt extrem de bune si delicioase, pentru copiii, dar si pentru persoanele in varsta. Iaurtul in combinatie cu miere si fructe, ajuta sistemul digestiv.

2. Bananele in combinatie cu merele.

Bananele si merele, fac o mare combinatie de fibre, oferind totodata energia de care avem nevoie in fiecare zi. Bananele si merele in combinatie sunt niste gustari excelente, ajutand la fluctuatiile de greutate ale organismului.

3. Fasolea.

Fasolea nu trebuie sa fie consumata in fiecare zi, dar este esential sa faca parte din alimentatia fiecarei persoane sau familii. Fasolea ajuta la mentinerea siluetei. Fasolea contine proteine si fibre, extrem de multe. Fasolea consumata in ciorbe, cu alte legume ajuta la hidratarea organismului, pastrand tot odata greutatea corporala dorita.

4. Combinatia de alune, nucii sau seminte.

Nucile si alunele, semintele sau fisticul sunt cea mai buna optiune pentru ca sunt bogate in fibre naturale si in grasimi sanatoase. Acest tip de alimentatie, ne ajuta sa inlocuim lenjer carnea care contine o cantitate de grasimi.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *