La ce se utilieaza bancul de lucru second hand?

Bancul de lucru este un element esential, ce se regaseste in fiecare atelier. Fie ca vorbim despre o fabrica de mobila sau cherestea, ori despre o uzina de piese auto, acesta este util indiferent de situatie.

In Romania, fiecare dintre noi a auzit cel putin o data de bancul de lucru, acesta regasindu-se in foarte multe garaje.

Practic, se foloseste la mai multe operatiuni, de la masurare si trasare, pana la taiere si asamblarea unor piese.

Exista mai multe categorii de persoane care utilizeaza bancul de lucru pentru desfasurarea activitatilor sale, mai exact, vorbim despre tamplari, lacatusi mecanici, sudori sau electricieni.

Bancul de lucru second hand se clasifica in functie de tipul lucrarii pentru care se foloseste in banc pentru hobby sau banc profesional, utilizat in industrii.

Bancul pentru hobby este un model folosit acasa, de catre persoanele ce sunt pasionate de tamplarie, construind diferite obiecte de artizanat.

Bancurile profesionale sunt concepute special pentru halele de productie, unde se efectueaza reparatii.

In ceea ce priveste profilul activitatii, bancurile se diferentiaza. Mai exact, fiecare dispune de anumite caracteristici tehnice.

Bancurile folosite in tamplarie sunt prevazute cu doua menghine, care permit executarea lucrarilor de profil.

Pentru electronica, se vor folosi bancuri care au mai multe sertare si politie, acestea fiind necesare in depozitarea pieselor de schimb si a ustensilelor specifice.

Un banc de lucru poate fi fabricat din diferite materiale, cum ar fi lemnul, metalul sau palul. De asemenea, se poate face si o combinatie a acestora.

In general, bancul de tamplarie se face din lemn, dar este prevazut si cu elemente metalice, mai ales la menghine, pentru un plus de rezistenta.

In cazul lucrarilor de dulgherie sau lacatuserie, se vor folosi bancuri cu o structura metalica, dar cu o suprafata orizontala din lemn masiv.

Bancurile folosite in industrie sunt din metal, in proportie de 100%, avand o forma ergonomica. Avand in vedere ca sunt foarte rezistente, se folosesc pentru lucrarile de frezare.

Printre avantajele pe care le asigura un banc de lucru second hand se numara sistemele de inchidere eficiente, vopsirea in camp electrostatic, ceea ce le asigura o buna protectie la uzura si sertarele pe rulmenti.

Bancurile se regasesc intr-o gama variata de marimi, in functie de  spatiul si bugetul de care dispunem.

Crieriul de diferentiere cel mai semnificativ intre modelele de bancuri este felul in care se fixeaza piesele pe ele.

Suporturile bancurilor de lucru sunt robuste, concepute in asa fel incat sa le sustina, fara a se misca pe durata prelucrarii pieselor.

Structura bancurilor poate fi simpla sau accesorizata cu panouri de suport pentru apratura necesara.

In prezent, se prefera bancurile de metal in detrimentul celor din lemn, deoarece au un grad de duritate ridicat, pastrandu-si caracteristicile o perioada mult mai indelungata de timp.

Concluzionand, bancul de lucru se poate folosi cu usurinta in orice sector industrial, fiind util totodata si in cazul activitatilor casnice. Asadar, versatilitatea este cuvantul cel mai potrivit pentru a descrie acest obiect, care este fabricat sa satisfaca cerintele si nevoile impuse de catre clienti.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *