Economiseste costrul facturilor cu un Kit panouri fotovoltaice 3 kw

Stiai ca poti economisi bani si iti poti face casa mai eficienta energetic prin instalarea unui sistem de panouri solare de 3kw?

Acest tip de sisteme sunt ideale pentru casele de dimensiuni medii, de 2-3 persoane, sau pentru case mai mici, cu un consum mai mare de energie.

Dimensiunea sistemului solar de 3kw este populara de cativa ani, fiind o dimensiune fiabila pentru proprietarii de spatii mici pentru acoperis si ar trebui sa poata oferi 12kwh zilnic.

Un kit panouri fotovoltaice de 3kw de obicei include 9 pana la 12 panouri solare (in functie de puterea acestora) si un invertor de 3kw.

Costul panourilor poate varia in functie de orientarea acoperisului, de capacitatea acoperisului (cate panouri se pot instala), de puterea sistemului ales si de costurile de instalare.

Dimensiunea si capacitatea maxima a unui kit panouri fotovoltaice 3 kw este limitata la dimensiunea acoperisului casei.

Un sistem tipic de panouri solare de 3kw necesita un spatiu pe acoperis de cel putin 20 metri patrati. Daca puteti investi in panouri fotovoltaice cu eficienta mai mare, puteti reduce aceasta suprafata la aproximativ 15 metri patrati, dar costul va fi mai ridicat.

Care este costul pentru un astfel de sistem

In functie de diferitele tipuri de panouri si de ratele de eficienta ale acestora, gama de preturi poate varia. Cu cat panourile fotovoltaice sunt mai eficiente- adica pot produce mai multa energia-cu atat veti economisi mai mult pe termen lung.

Costurile se pot invarti in jurul a cateva mii de euro, dar totul depinde de preferintele personale si de suprafata disponibila. Din fericire exista solutii de finantare partiala, care incurajeaza proprietarii in achizitia de panouri solare.

Alimentare in retea

Beneficiile financiare ale achizitionarii unui kit panouri fotovoltaice 3 kw este un aspect demn de luat in calcul atunci cand prospectam piata. Energia produsa de acestea nu doar ca poate alimenta incalzirea casei si aparatele electrecice ci poate fi vanduta in siste,. Cu cat este mai mare dimensiunea sistemului instalat, cu atat mai multa energie poate fi produsa si vanduta.

Cata putere produce un sistem de 3 kw

Un sistem fotovoltaic de 3kw va produce aproximativ 2500 kwh de energie electrica pe an.

Asta inseamna ca puteti face calculul la ce sume veti economisi la facturile la electricitate, si apoi sa faceti calculul pentru cel putin 25 ani de viata ai unui panou solar. Datorita energiei suficiente produse pe an, sistemele solare de 3kw si 4kw sunt cele mai utilizate.

Pe termen lung, acest kit panouri fotovoltaice 3 kw va genera venituri mai mari decat sistemele mai mici de 2kw si 1kw.  A genera mai multa energie inseamna reducerea facturilor la energie pe termen lung si astfel investitia va fi castigata inapoi intr-o perioada mai scurta de timp. Pentru casele mai mari puteti opta si pentru sistemele solare 5kw.

Pentru a decide daca aceasta dimensiune este potrivita, calculati consumul mediu zilnic de energie electrica. Aceasta informatie este disponibila pe cea mai recenta factura trimestriala de energie electrica. Daca consumul mediu se incadreaza intre 8 si 13 kwh, atunci sistemul 3kw este potrivit pentru a genera o cantitate similara de energie.

Un alt aspect important este sa verificati obiceiurile zilnice referitoare la activitatile care consuma energie electrica (masina de spalat haine, masina de spalat vase, etc) si incercati sa le folositi cand soarele straluceste la maxim.

Instalarea unui kit panouri fotovoltaice 3 kw este o solutie grozava de reducere a costurilor si de a trai intr-un mod ecologic si sustenabil.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *