Cum alegem un cardiolog bun din Iasi?

Cand vorbim despre un subiect atat de complex precum cardiologia, specialistii in acest domeniu au un rol esential in tratarea cat mai eficienta a bolilor.

Una dintre bolile foarte grave ale inimii este infarctul miocardic. Acesta apare de cele mai multe ori dupa astuparea brusca a unei ramuri a arterelor coronare arterosclerotice. Gravitatea bolii va depinde de intinderea si localizarea leziunii in muschiul cardiac, in special in zonele pe unde trec caile de conducere a stimulilor inimii. In marea majoritate a cazurilor, debutul infarctului este semnalat de durere, rezistenta la calmantele obisnuite. In detrimentul bolnavului sunt debuturile fara durere, cazurile care nu atrag atentia decat cand apar complicatiile.

De aceea, este esential sa ne adresam unul cardiolog bun din Iasi de cate ori se ivesc si alte semne care aparent nu au legatura cu boala de inima, cum ar fi unele senzatii de jena precordiala, starea de oboseala sau palpitatiile nemotivate de vreo cauza anume.

In perioada de debut a infarctului apar si urmatoarele simptome precum scaderea tensiunii arteriale, febra, puls accelerat, dispnee, tulburari gastro-intestinale.

cardiologie iasiTratamentul sindromului de ischemie cardiaca localizata pe arterele coronare trebuie sa fie continuu si neintrerupt toata viata.

Irigatia sangvina deficitara a miocardului, determina aparitia unor tulburari confirmate electrocardiografic.

Cu timpul, fibrele musculare degenereaza, asa ca ramane tot mai putin tesut muscular valid. Cand se ajunge la o epuizare miocardica mai avansata apar semnele de insuficienta cardiaca cronica.

In functie de gradul modificarilor structurale ale miocardului ischemic se pot produce tulburari de ritm(aritmii), cum ar fi diverse grade de bloc cardiac sau fibrilatie atriala.

Un cardiolog bun din Iasi se ocupa si de bolile venelor. Cele mai frecvente afectiuni din aceasta categorie sunt tromboflebitele si varicele.

Prin varice se intelege dilatarea neregulata a unei vene, mai frecvent in zona picioarelor.Tromboflebita reprezinta inflamatia peretelui venos si formarea unui trombus in interior.

Cand sunt prinse venele mari, afectiunea devine una foarte grava.

Pe baza fenomenelor locale si generale se poate preciza diagnosticul si institui tratamentul anticoagulant.

Teoretic vorbind, in lupta cu bolile cardio-vasculare, se disting trei obiective. Primul, de a feri individul sa faca o boala, de a-l feri sa devina un cardiac potential. Al doilea, de a pazi pe cardiacul potential sa devina actual, iar al treilea, de a mentine cardiacul actual, cat mai mult timp cu putina, in stadiul de compensare.

Concluzionand, rolul unui cardiolog bun este acela de a descoperi la timp orice afectiune si de a interpreta rezultatele obtinute cu ajutorul electrocardiogramei si ecocardiogramei. Tratamentul este esential in evolutia bolii, asadar cardiologul este specialistul care are un rol fundamental in vindecarea partiala sau totala a bolilor cardiovasculare.

Teoretic vorbind, in lupta cu bolile cardio-vasculare, se disting trei obiective. Primul, de a feri individul sa faca o boala, de a-l feri sa devina un cardiac potential

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *