Ciocolata in diete de slabit

Exista ceva la fel de bun ca ciocolata ?!

Chiar daca sunteti in timpul unei diete de slabit, aveti voie sa mancati ciocolata.

Unele diete de slabit nu trebuie sa elimine ciocolata din meniul lor, insa trebuie sa fie atente in calcularea numarului de calorii. O bucatica de ciocolata are aproximativ un numar de 250 calorii.

Reputatia nu prea buna a ciocolatei in cadrul unei diete de slabit este din cauza numarului mare de grasimi saturate si a cantitatii de cafeina pe care le contine. Cantitatea grasimilor saturate din acest produs dulce este oferita de untul de cacao, substanta care determina o crestere a nivelului de colesterol din sange. Are insa si o parte pozitiva: contine mult fenolen, substanta care diminueaza riscul aparitiilor bolilor la inima.

O bucatica de ciocolata este mult mai sanatoasa si mai buna decit o cafea.

O cafea medie contine intre 130 si 150 mlgr cafeina,in timp ce o bucata de ciocolata are doar 6 mlgr. Avand aceste statistici, mai bine renuntati la cafea decat la o bucata de ciocolata.

Unele cercetari efectuate in Olanda au demonstrat ca ciocolata contine de 4 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde. Catechina, un antioxidant foarte puternic, ajuta la prevenirea aparitiei cancerului si a bolilor cardiace. O cantitate de 100 mlgr de ceai negru are un continut de 13,9 mlgr de catechina. Aceeasi cantitate de ciocolata neagra are un continut de 53,5 mlgr de catechina.

Voie buna, relaxare si o memorie de elefant.

Ciocolata, nu doar in timpul unie diete de slabit, stimuleaza si endorfinele care sunt un bun narcotic pentru durerile cronice. Aceste substante ajuta la cresterea nivelului de oxigen din sange, paft care poate determina o starea de bine, de relaxare mentala, dar de asemenea poate imbunatati memoriei. Seratonina, care are un rol antidepresiv, se gaseste si ea in ciocolata.

Depozit de minerala si vitamine chiar si in timpul unei diete de slabit

Alte laude care pot fi aduse cu mare sinceritate ciocolatei sunt: nu cauzeaza iritatii sau acnee, are un continut bogat de vitamine (B1, B2, D, E), magneziu si potasiu.

Multi dintre noi stiu ca ciocolata poate sa ne cauzeze anumite probleme dentare. Nu va faceti griji. Cercetatorii au dovedit faptul ca untul de cacao care se gaseste in ciocolata inveleste dintii nostri in timp ce noi consumam ciocolata.

Consumati numai portii mici de ciocolata in cadrul unei diete de slabit, si nu numai.

Daca va este frica sa nu cumva sa deveniti dependenti de ciocolata si sa nu va mai puteti opri la vederea ei si la savurarea ei, cumparati numai ciocolate de marime mica si astfel veti putea sa va bucurati mai departe de beneficiile acestui produs dulce.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *