In cazul in care va doriti montarea unor sisteme de alarma antiefractie trebuie sa stiti ca acestea sunt folosite impotriva efractiei dupa cum spune si numele iar acestea detin in componenta lor sisteme specifice de avertizare precum sunt echipamentele auxiliare. Un sistem de alarma este extrem de util fie pentru locuinta dumneavoastra fie pentru afacerea pe care o detineti. La fel de utile sunt si montarea camerelor video, montare supraveghere video sau montare interfoane. Asta, datorita faptului ca va ofera un plus de liniste atunci cand plecati si acest sistem de alarma este mult mai eficient decat oricare alt paznic. Este destul sa important sa cunoasteti fiecare component in parte a unui sistem de alarma deoarece asa va puteti da seama daca aveti nevoie de aceasta sau nu.
Daca doriti un sistem de supravegherea mai performant puteti alege sistemele ICANSEE care detin DVR-uri ( sisteme de inregistrare video) si sunt compatibile cu sistemele de alarma astfel incat dumneavoastra puteti sa beneficiati de o experienta completa.
Centrala este cea mia importanta component din orice sistem antiefractie, este practice creierul sistemului cel care da comanda de a porni alarma atunci cand se detecteaza o miscare cu ajutorul senzorilor de miscare PIR. Alarma care este declasata de centrala poate fi optica sau acustica si poate sa trimita mesaje de alerta spre un dispecerat antiefractie sau catre un numar de telefon mobil.
In cazul unui sistem de alarma, telecomanda este optionala si in special este destinata pentru sistemele antiefractie wireless. Prin intermediul acestora puteti sa armati sau sa dezarmati de la distanta prin simpla apasara a unui buton.
Un sistem de alarma nu poate sa functioneze fara ca senzorii sa ii spuna unde apar probleme. Acesti senzori sunt variati si este nevoie de multa pricepere pentru montarea acestora. Dupa cum am mentionat si mai sus, cei mai importanti senzori sunt PIR, senzori care detecteaza orice miscare si transmit semnalul. Acestia pot fi setati din centrala. Senzorii magnetici sunt instalati pe tocul usii si pot tine evidenta persoanelor care intra si ies. In plus, pot avertiza in cazul in care lasati usa deschisa pentru mai mult timp. Foarte importanti sunt senzorii de apa ce au un sisitem de functionare putin cam delicat. Acestia trebuie sa fie montati numai in zonele cu risc de inundatie cum ar fi in subsoluri sai in bai. Senzorul se declanseaza atunci cand apa ajunge la un anumit nivel si trimite un semnal catre centrala de alarma care poate porni sirena si avertizeaza in legatura cu problema ce s-a produs.
In cazul senzorului de fum lucrurile sunt putin mai complexe, acesta poate detect ape langa fumul de tigara si gazele nocive precum gazul metan. Acest gaz este extrem de periculos intr-o locuinta deoarece poate produce o explozie colosala doar daca aprindeti lumina de la intrare.
Pentru montare alarma este neaparat necesar sa cereti ajutorul specialistilor care sa va asigure un sistem de securitate de inalta calitate.