Detalii despre balante analitice si nu doar atat

Trebuie stiut ca nici o adaugare sau luare de obiect sau de greutate, cat de mica, nu se va face fara ca mai intai balanta sa fie oprita. Balanta apoi nu se va incarca niciodata peste sarcina ei maxima indicata pe parghie.Trebuie sa se evite mereu oscilatia talerelor balantei, observand ca obiectele care sunt mai grele sa fie puse pe cat este posibil pe mijlocul talerelor.

Nu se introduc pe talere si nici in cutia balantei obiecte calde sau mult prea reci.Greutatile se vor aseaza pe talerul din dreapta succesiv, chiar in ordine descrescanda pana la centigram.Apoi se va inchide cutia balantei si se va deplaseaza fara dar si poate calaretul pe acelasi brat al parghiei,deasupra talerului pe care s-au pus totusi greutatile pana la echilibrare.

Cand se racantareste un bun corp,se vor folosi mereu aceleasi greutati care au fost utilizate la cantarirea anterioara.Cantaririle succesive ale uneia si totusi aceluiasi obiect se fac intotdeauna in aceleasi conditii exterioare, in special vor fi la aceeasi temperatura.

Rezultatul cantaririi se va nota imediat, cat mai rapid in caietul de laborator.Dupa terminarea cantaririi, greutatile se vor pune iarasi in cutia lor.

Substanta nu se va introduce in vasul in care se face cantarirea, fiola, sticla de ceas, pahar, cand acestea se afla pe talerul balantei.Pentru manipularea iar a  fiolei sau creuzetului se foloseste fie o banda de hartie indoita totusi de 2-3 ori in lungul ei, fie o penseta cu varfurile imbracate in pluta iar hartia obisnuita, hartia de filtru, pluta sau de ce nu, chiar vasele murdarite de amprentele digitale, nu prezinta niciodata o greutate constanta si ele nu pot fi cantarite cu balanta analitica.

250-balanta-analitica-xa-3104yBalantele de verificare se vor imparti mereu in balantele de verificare ale conturilor sintetice, sau generale, care se intocmesc totusi pe baza datelor preluate din conturile sintetice; balante de verificare ale conturilor vor fi analitice, care se intocmesc  mereu pe baza datelor apoi preluate din conturile analitice. Ele se intocmesc tocmai pentru fiecare cont sintetic care a fost desfasurat pe conturi analitice, si asta inainte de a se intocmi balanta de verificare generala, si au drept un scop deverificarea exactitatii inregistrarilor din conturile sintetice si a celor analitice care prin concordantele si care trebuie sa existe cu privire la soldurile initiale, rulaje, sume totale si totusi soldurile finale.

Apoi dupa numarul egalitatilor pe care le cuprind, balantele de verificare sintetice sau chiar generale, se impart la randul lor in multe balante de verificare cu o serie, cu doua serii ori de ce nu, cu trei serii si cu patru serii de egalitati.

Dupa continutul si forma grafica de prezentare, tine minte mereu ca unele dintre acest balante pot fi intocmite intr-o singura varianta, iar altele pot fi intocmite chiar in doua variante, astfel:  balantele de verificare sunt cu o serie de egalitati, care se vor intocmi grafic sub forma tabelara si se prezinta din punct de vedere al continutului, in doua variante, si anume: fie ca balanta de sume,  apoi cuprinzand cele  doua coloane de sume, debitoare si creditoare, al caror total trebuie sa fie egal mereu, fie ca balanta de solduri, cuprinzand doua coloane de solduri, apoi debitoare si creditoare, care, de asemenea, trebuie sa fie egale intre ele.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *