Majoritatea restaurantelor din Bucuresti ofera retete culinare si destul de pretentioase. Chiar daca nu doriti sa deveniti bucatar profesionist, tot este bine sa aveti cunostinta de asemenea stagii de pregatire in domeniul culinar. Exista o multime de ocazii cand puteti sa folositi strategiile invatate acolo: pentru o cina din weekend, cand organizati o intalnire cu prietenii, cand este ziua cuiva drag. La asemenea centre culinare, cei interesati pot beneficia si de atractive si de servicii unde cei mici isi pot exersa talentul culinar. Fiecarei gospodine i s-a intamplat, cel putin o data, sa vrea sa faca de mancare, dar sa se poticneasca in fata problemei.
Sau, dupa ore lungi petrecute la serviciu, sa prefere pur si simplu semipreparatele sau mancarea tip fast-food in loc sa isi puna sortul si sa pregateasca ea ceva. Unul dintre locurile in care este placut sa gatiti, este hotelul Continental, unde se poate sa lucrati ca ajutor de bucatar. In acea perioada puteti participa, impreuna cu bucatarul sef, la un concurs de gastronomie al lantului hotelier. Echipa a reusit, dupa mai multi ani, sa aduca premiul cel mare la Oradea in Bucatarie. Nici Larousse Gastronomique, marea enciclopedie a bucatariei franceze nu are niciun rand despre mitul cutelor, de pe palaria de bucatar.
Chiar in cele 1200 de pagini nu este mentionata nici macar uniforma chefilor. Bucatarul francez Jacques Pepin, cel care i-a invatat pe americani cum sa coaca, sa prajeasca si sa perpeleasca un ou ca la carte, este de parere ca exista un strop de adevar in mit. Mai exact, se spune in revista Bon Appetit, ca aceasta legenda poate fi legata de faptul ca oul este un ingredient essential in bucatarie, care poate fi preparat intr-o multime de metode. Chiar daca mitul e adevarat sau nu, cu siguranta oul este indispensabil in bucatarie, si chiar daca pare usor de preparat poate da batai de cap oricui, asa cum s-a intamplat si pentru concurentii MasterChef in editia a patra a emisiunii.
Oul este, insa, un aliment cu multe proteine si are sute de feluri in care poate fi gatit. Cand aveti un bucatar de inchiriat in bucataria dumneavoastra , avantajul este ca stiti ce mancati si nu mai aveti intrebari privind igiena preparararii, prospetimea ingredientelor sau calitatea. In acest fel, mancati sanatos si aveti si mai mult timp pentru dumneavoastra. In general, oamenii sunt ocupati, obositi, si nu le vine sa gateasca atunci cand ajung acasa.
Fiecare poate gati sanatos, fara mult efort, chiar la el acasa. Bucatarul trebuie sa fie mereu dotat cu ustensilele potrivite, deoarece nu stie niciodata ce gaseste in bucatariile clientilor. Sunt bucatari care gatesc de mai bine de 10 ani si au inceput sa-si inchirieze serviciile la sugestia prieteniilor . Puteti lucra la mai multe firme de catering inainte sa incepeti noua afacere care se bucura de succes. Bucatarul se inchiriaza cu un pret de pana la 300 de lei pentru o masa pentru doua persoane, cu preparate mai bune.
Chiar daca televizorul nu ne invata sa gatim, recenta mediatizare a acestei meserii a contribuit la recunoasterea unei profesii prea putin respectate pana in prezent. Cu bani putini, se poate improviza un restaurant, si respectivele afaceri apareau la Bucuresti ca ciupercile dupa ploaie. V-ati intrebat vreodata de ce dureaza atat de mult sa ajungeti un bucatar bun? Scoala de bucatari dureaza minim 6 luni, iar aceea, este doar o simpla initiere in gastronomia profesionista. Toate restaurantele din Bucuresti ofera mancare preparata tradiotional romanesc.