Nimic nu este mai placut decat sa ne petrecem timpul liber afara in curte sau pe terasa frumos amenajata.
Totusi, lunile de vara trec foarte repede, ceea ce inseamna ca inca din luna septembrie, diminetile si serile devin din ce in ce mai racoroase.
Desi ne imbracam cu o bluza dintr-un material calduros, este posibil sa resimtim senzatia de frig, daca stam pe terasa exterioara.
Totusi, traim intr-o societate moderna, cand exista solutii pentru orice inconvenient, deci exista variante si pentru incalzirea pe terasa.
Incalzitoarele exterior pot fi folosite in diferite locatii, de la terasa si foisor, pana la balconul apartamentelor.
Daca initial aceste dispozitive erau utilizate doar pentru terasele restaurantelor, odata cu trecerea timpului au devenit de nelipsit chiar si cand vine vorba de spatiile noastre personale.
Rolul unui incalzitor pentru exterior
Pentru a crea un ambient cat se poate de placut pe terasa, avem nevoie si de un dispozitiv cu rol de generare de caldura, atunci cand zilele insorite de vara au trecut, dar noi nu ne dorim sa renuntam la vechile obiceiuri, ci din contra, vrem sa ne putem bucura de aer liber, indiferent de conditiile climatice.
Desi exista mai multe tipuri de incalzitoare exterior, toate au acelasi scop, acela de a incalzi aerul sau obiectele din jur.
Principalele categorii de incalzitoare sunt: incalzitoarele cu propan, incalzitoarele cu butan sau GPL, incalzitoarele pe lemne si cele electrice.
Persoanele ce opteaza pentru viata la curte o fac tocmai pentru dorinta de a petrece cat mai mult timp liber afara, respirand aer curat si bucurandu-se de frumusetile naturii.
Daca ne-am decis sa facem o astfel de investitie pentru casa noastra, atunci ar trebui sa ne gandim si la tipul montarii.
Practic, exista trei tipuri de incalzitoare: de podea, de perete/tavan sau cele de masa, fiecare avand o serie de avantaje sau de dezavantaje, important este sa sa ne informam inainte, pentru a observa ce model se potriveste mai bine, in raport cu dorintele noastre.
Functiile suplimentare ale unui incalzitor electric
Desi puterea calorica si capacitatea de incalzire sunt cele mai importante caracteristici cand vine vorba de orice incalzitor, mai sunt si alte aspecte de care este bine sa tinem cont.
Spre exemplu, ar trebui sa ne intereseze si functia de reglare a caldurii emise, deoarece sunt zile cand setam aparatul la maxim si zile cand il setam la minim, pentru ca temperaturile de afara nu sunt foarte scazute.
Si posibilitatea de ajustare este la fel de utila, pentru ca putem regla unghiul spre care aparatul sa directioneze caldura.
Majoritatea modelelor noi sunt prevazute cu capacitatea de rotire la 360 de grade, ceea ce inseamna ca sunt foarte eficiente.
Vorbim despre un dispozitiv de incalzire, deci acesta ar trebui sa fie cat se poate de stabil, pentru a nu provoca nici un incident.
Modelele ce au picioare solide sunt recomandate, indiferent de spatiu in care urmeaza a fi amplasate.
Prin urmare, incalzitoarele pentru exterior sunt sisteme cu un randament ridicat, ce se vor plia in raport cu cerintele noastre de zi cu zi.