Spalatoriile de covoare din Sectorul 1, spalat covoarele doar pe baza de apa. Este bine sa va interesati despre o spalatorie, inainte sa apelati la ea. Sa aflati daca ofera servicii de valoare, daca spala si curata in mod natural si nu chimic, daca aspira covorul inainte de spalare, care sunt tarifele pentru acesta, sau daca personalul este calificat pentru asa ceva. Secretul este reprezentat de multa apa, adaugand clatirea puternica si solutiile speciale de spalare. Un rezultat pozitiv depinde foarte mult de tipul covorului (lana sau sintetic. In mod normal nici nu ies culorile din covorul spalat si nici nu intra la apa.
Mereu pot exista situatii neprevazute. Este nevoie de o atentie deosebita in privinta covoarelor de lana, unde etapele procesului de spalare sunt foarte, foarte rapide, astfel incat, apa nu are timp sa dizolve pigmentul de culoare din covoare, covoarele acestea fiind clatite si centrifugate imediat dupa spalare. Detergentul folosit pentru spalarea si curatarea covoarelor, este unul special, care nu ataca pigmentii, iar apa folosita este rece. La o spalatorie sau curatatorie, costul este pe MP.
In general, firma se ofera sa livreze produsul gratuit si sa il si i-a de acasa. Ei trebuie sa va ajute sa scoateti covorul sau sa ofere un mic ajutor. Nu este obligatoriu, insa asta arata bun simt si ca ofera servicii de valoare. Daca va plac foarte mult animalele si le tineti in casa, sunt sanse mari ca mai devreme sau mai tarziu sa se intample unele accidente sau situatii care daca nu sunt tratate imediat, exista riscul ca aceastea sa nu mai dispara niciodata in totalitate si chiar sa dauneze asupra igienei. Producatorii spun din experienta a mii de covoare cu miros nespecific pe care ei le primesc in fiecare zi. De exemplu: materiile fecale ale animalelor, imprimate in covoare, se pot scoate In proportie de 90%, daca sunt scoase curand.
Spalarea covoarelor se face cu utilaje profesionale, pe baza de apa si detergenti special creeati pentru asta, pe baza de perii si jet de apa pentru o spalare in profunzime. Inainte de a fi spalat si udat, covorul trece printr-un proces de desprafuire initiala, dupa care urmeaza etapa de inmuiere a acestuia. Dupa spalarea propriu-zisa urmeaza etapa limpezirii cu apa foarte multa, etapa unde are loc verificarea de pete rezistente si daca este cazul tratarea / spalarea acestora. Urmatoarea etapa este reprezentata de clatirea si stoarcerea lor, intr-o centrifuga speciala.
Puteti sa va asigurati ca din covor nu iese culoarea, sau pigmentii, ca nu se folosesc substante chimice si mirosul este proaspat si curat dupa spalare. Curatarea si spalarea covoarelor trebuie sa mai des decat ne-am obisnuit si anume de doua ori pe an. Este recomandat ca mochetele si covoare din casa sa fie curatate si spalate in mod regulat pentru sanatatea proprie, a familiei dumneavoastra sau a celor care vin in vizita. De foarte mult timp, oamenii s-au obisnuit sa perie covoarele, sa mature si aspire covoarele chiar si din doua in doua zile, insa cei care sunt obsedati de curatenie, fac asta chiar in fiecare zi.
Aceste activitati practicate acasa, nu elimina insa si microorganismele care isi fac loc pe suprafata covorului si oricat de mult v-ati stradui, nu veti reusi niciodata sa scoateti singuri tot praful si murdaria depozitata in covor, fara ajutor din partea unei spalatorii de covoare din Sectorul 1. De asemenea, exista unele substante pe care obisnuim sa le folosim pentru curatarea covorului care sunt toxice si ne pot afecta pielea chiar si atunci cand purtam masca si manusi.