Ce riscuri presupune grasimea in jurul taliei

Cei care sunt supusi la cel mai mare risc din cauza grasimii din jurul taliei sunt persoanele care sufera din cauza arterelor coronariene, aceasta reiese din studiile efectuate de cercetatorii de la Clinica Mayo din Statele Unite ale Americii.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au supravegheat aproximativ 15.00 de pacienti .

Acestia au masurat grasimea din jurul taliei prin determinarea distantei dintre solduri si talie, au realizat astfel si testul numit BMI care iti masoara greutatea in raport cu inaltimea. Cei care au fost supusi mai accentuat riscului de deces au fost cei care aveau multa grasime in jurul taliei, langa acestia se adauga si cei cu o greutate normala dar care aveau grasimi in jurul burtii. Astfel BMI este un test de masurare a masei corporale in raport cu inaltimea. Specialistii mai precizeaza si faptul ca medicii trebuie sa masoare talia si soldurile fiecarei persoane care sufera de boala coronariana.

Directorul medical al Fundaţiei de Cardiologie din Marea Britanie, dr. Mike Knapton, spune că acest studiu arată că grasimea abdominală inseamna un factor de risc major pentru pacienţii care suferă de o boală coronariană chiar dacă au un indice BMI normal şi o greutate normală. „Deşi studiul a implicat doar persoanele cu afecţiuni coronariene, totuşi el dovedeşte că grăsimea abdominală pune în pericol sănătatea şi, asociată cu alţi factori de risc, poate favoriza apariţia bolilor precum hipertensiunea arterială şi diabetul, din cauza colesterolului mărit.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *