Care dintre grasimi sunt sanatoase

De multe ori am auzit atunci cand am incercat sa slabim ca trebuie să scăpăm in primul rand de grăsimi. Numai că cei care au facut cercetări in acest domeni au alta părere. Există in organism multe grăsimi de care chiar avem nevoie. In cele ce urmează vom face o enumerare a acestora.

Uleiul de măsline supranumit elixirul sănătăţii

Cel mai important intr-un clasament al grăsimilor se situează uleiul de măsline, acesta in primul rând scade colesterolul din sânge, totodată controlând nivelul zahărului din sânge. Dimineaţa luat pe stomacul gol acesta te poate ajuta sa te vindeci, daca  suferi de ulcer, gastrită si de afectiuni biliare. Acesta se poate folosi in diverse reţete  cum ar fi salate, preparate din orez, fasole verde sau alte legume.

Dar exista si contra indicatii in ceea ce priveste uleiul de masline, daca il prajesti acesta se poate transforma intr-o grasime nociva.

Fructele uscate

In „Care dintre grasimi sunt sanatoate” se pot include si nucile, alunele, seminte de dovleac, migdale, aceste pe langă faprul ca sunt sănătoase conţin si calciu, potasiu si magneziu care sunt importante in mentinerea oaselor sănătose si previn osteoporoza. Cu 50 de grame din aceste fructe uscate poţi preveni aparitia asteniilor si anemiilor, deoarece contin multe calorii şi ar fi indicat sa le consumaţi la micul dejun.

Sfat! Alunele, nucile, seminţele sunt sănătoase dacă le mănânci neprăjite. Dacă le iei pe cele prăjite cu sare, ai intrat pe terenul grăsimilor nocive. Vei observa ca acestea iti vor inhiba pofta de mancare pentru prânz.

La prânz…peşte

Continut consistent de Omega 3 a făcut ca pestele să fie prezent in majoritatea dietelor, aceasta pentru că protejează inima si sistemul hormonal si luptă impotriva colesterolului. Cel recomandat ar fi macroul, somonul si sardinele

Dar ar fi bine să evitaţi intotdeauna peştele afumat şi cel conservat in ulei deoarece contin mult mai multe calorii decat cel proaspăt.

Carnea în diete

Cele mai recomandate sunt carnea de curcan si cea de pui pentru că, contin nenumărate grăsimi bune, dar nu trebuie consumate in fiecare zi şi trebuie asociate cu legume. Se recomandă prepararea lor la gratar sau la aburi. Aceste doua tipuri de carne conţin un numar mic de calorii, de exemplu, 100 de grame de carne curcan contine 159 kcal, iar 100 de grame piept de pui 165 kcal. Foarte important este indepartarea pielii deoarece contine o serie de grasimi nocive.

Dar niciodată pentru a slabi nu trebuie preparate prin prajire deoarece capătă multe grasimi neindicate

In meniul tău zilnic cu grăsimi sănătose ar trebui să se regasească:

1. 50 grame migdale

2. 200 grame piept de curcan

3. 10 grame de ulei de măsline

3. 200 grame piept de pui

4. 200 grame somon

5. 200 g rame păstrăv

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *